Marhuľovo-tvarohový koláč z mandľovej múky fotorecept

tiginko - fotkatiginko, 22. júla 2016 18:43
Ďalšie recepty »
Marhuľovo-tvarohový koláč z mandľovej múky (fotorecept)Foto: tiginko

Marhuľový koláč trochu inak

20 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

8 - 10 ks
Korpus:
3 ks
5 ks
1 PL
150 g
1 ČL
Tvarohová plnka:
300 g
1 PL (alebo iný)
1 ČL
2 PL
Posýpka:
100 g
1 ČL
2 PL (alebo med)
50 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na korpus som rozmixovala stojanovým mixérom vajíčka s datľami a vychladnutým rozpusteným maslom do hladka. V prípade, že nezoženiete čerstvé datle, sušené namočte aspoň na 1/2 hodiny do vody. Rozmixovanú hmotu som vmiešala do mandľovej múky (nie zomleté mandle, to by sa mohol korpus mrviť) rozmiešanej s práškom do pečiva. Tvaroh som rozmiešala s medom, vanilkovým extraktom a škrobom. Môže sa použiť aj Zlatý klas. Na posýpku som zmiešala mandľové lupienky, mletú škoricu, javorový sirup/med a rozpustené maslo.

    Marhuľovo-tvarohový koláč z mandľovej múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hmotu na korpus som natlačila do kokosovým olejom vymastenej roztváracej okrúhlej formy o priemere cca 20 cm. Predpiekla som ho 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

    Marhuľovo-tvarohový koláč z mandľovej múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na predpečený korpus som navrstvila tvarohovú plnku a rozložila na štvrťky nakrájané marhule.

    Marhuľovo-tvarohový koláč z mandľovej múky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na marhule som rozložila posýpku.

    Marhuľovo-tvarohový koláč z mandľovej múky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a dala dopiecť znovu na 180 °C na 20 minút. Koláč som po miernom vychladnutí opatrne vybrala z formy a nechala úplne vychladnúť.

    Marhuľovo-tvarohový koláč z mandľovej múky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Najlepší je na druhý deň, uležaný v chladničke.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist