Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept)
	        Autor receptu: elixir
	         
	        
	        Tento syrový zákusok sme prvý raz pripravovali pred približne tromi rokmi; bol to jeden z prvých receptov, ktoré boli uskutočňené v našej kuchyni a piekli sme ho s milým spolu. Spoločne ho piecť sa stalo zvykom. Recept sme dostali od nášho vtedajšieho projektového vedúceho, ktorý rád pečie tento typ koláčov.
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	25 minút príprava  | 
				  	  
				  	45-55 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Suroviny na cheesecake.
 - Dáme rozpúšťať maslo...
 - Medzitým rozdrvíme celozrnné keksy.
 - Rozmrvené keksy dobre zmiešame s rozpusteným maslom a sekanými mandľami, následne zmes utlačíme do tortovej formy a dáme do mrazničky.
 - Do misy pripravíme krémový syr, cukor muscovado aj vanilkový a šľahačkovú smotanu. Šľaháme ich 3 minúty na najvyššej rýchlosti, do súvislého krému.
 - Potom postupne pridávame po jednom vajíčku a zašľahávame ich do stratena.
 - Nakoniec všľaháme aj múku.
 - Formu aj s korpusom vyberieme z mrazničky, vylejeme naň polovicu krému a uhladíme.
 - Celú plochu krému potom obložíme marhuľami.
 - Následne marhule posypeme lupienkami mandlí.
 - A na vrch opäť vylejeme zvyšný krém, uhladíme. Takto dáme koláč piecť v predohriatej rúre pri teplote 180° na 45 minút.
 - Po 45 minútach sa na koláč pozrieme, mal by byť jemne zhnednutý. Ak nie je, pečieme ďalej. Takto vyzerá upečený.
 - Upečený necháme koláč hodinu chladnúť a následne vložíme do chladničky aspoň na 6 hodín. Podávame s marhuľami, môžeme aj so šľahačkou. Koláčom som pokrstila staro-novú "zdedenú" mäsovú vidličku, ktorá sa inak u nás asi nikdy nedočká svojho primárneho účelu:)