Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Tento syrový zákusok sme prvý raz pripravovali pred približne tromi rokmi; bol to jeden z prvých receptov, ktoré boli uskutočňené v našej kuchyni a piekli sme ho s milým spolu. Spoločne ho piecť sa stalo zvykom. Recept sme dostali od nášho vtedajšieho projektového vedúceho, ktorý rád pečie tento typ koláčov.
6 porcií |
25 minút príprava |
45-55 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cheesecake.
- Dáme rozpúšťať maslo...
- Medzitým rozdrvíme celozrnné keksy.
- Rozmrvené keksy dobre zmiešame s rozpusteným maslom a sekanými mandľami, následne zmes utlačíme do tortovej formy a dáme do mrazničky.
- Do misy pripravíme krémový syr, cukor muscovado aj vanilkový a šľahačkovú smotanu. Šľaháme ich 3 minúty na najvyššej rýchlosti, do súvislého krému.
- Potom postupne pridávame po jednom vajíčku a zašľahávame ich do stratena.
- Nakoniec všľaháme aj múku.
- Formu aj s korpusom vyberieme z mrazničky, vylejeme naň polovicu krému a uhladíme.
- Celú plochu krému potom obložíme marhuľami.
- Následne marhule posypeme lupienkami mandlí.
- A na vrch opäť vylejeme zvyšný krém, uhladíme. Takto dáme koláč piecť v predohriatej rúre pri teplote 180° na 45 minút.
- Po 45 minútach sa na koláč pozrieme, mal by byť jemne zhnednutý. Ak nie je, pečieme ďalej. Takto vyzerá upečený.
- Upečený necháme koláč hodinu chladnúť a následne vložíme do chladničky aspoň na 6 hodín. Podávame s marhuľami, môžeme aj so šľahačkou. Koláčom som pokrstila staro-novú "zdedenú" mäsovú vidličku, ktorá sa inak u nás asi nikdy nedočká svojho primárneho účelu:)