Foto: valky82
Najlepšie kysnuté croissantíky, rýchle, chutné, jednoduché... Recept na cesto som našla na Vareche, p. Tinca, ďakujem Vám, je to najúžasnejšie cesto, s ktorým sa Zobraziť celý popisNajlepšie kysnuté croissantíky, rýchle, chutné, jednoduché... Recept na cesto som našla na Vareche, p. Tinca, ďakujem Vám, je to najúžasnejšie cesto, s ktorým sa skvelo pracuje.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Cesto uhnetieme – najprv zmiešame suché suroviny a postupne prilejeme tekuté. Po vykysnutí – cca 45 min. – rozdelíme na 2 časti. (Ja hnetiem mixérom, je to rýchlejšie, múku nepreosievam, len si ju prevzdušním hnetacími hákmi.)
-
2
Rozvaľkáme na kruh s priemerom cca 28 cm.
-
3
A rozdelíme na 16 rovnakých častí (režeme ako pizzu, len na viac kúskov – vždy každý na polovicu).
-
4
Margot tiež rozdelíme na 16 kúskov (najprv pozdĺžne a potom priečne vždy na polovicu).
-
5
Do každého trojuholníka cesta vložíme kúsok čokolády.
-
6
Konce zlepíme.
-
7
A zvinieme.
-
8
Uložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť do vyhriatej rúry - 190 stupňov Celzia, cca 15 - 20 minút (podľa typu rúry).
-
9
Po upečení ešte horúce potrieme roztopeným maslom.
-
10
A potom už len dobrú chuť. ;-) Cesto môžeme použiť na akékoľvek iné pečivo – záviny, pagáče, buchty, hot-dogy, na sladko i na slano.
Diskusia k receptu