Margotky (fotorecept)

Autor receptu: valky82

Najlepšie kysnuté croissantíky, rýchle, chutné, jednoduché... Recept na cesto som našla na Vareche, p. Tinca, ďakujem Vám, je to najúžasnejšie cesto, s ktorým sa skvelo pracuje.

32
porcií
10+45 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Postup

  1. Cesto uhnetieme – najprv zmiešame suché suroviny a postupne prilejeme tekuté. Po vykysnutí – cca 45 min. – rozdelíme na 2 časti. (Ja hnetiem mixérom, je to rýchlejšie, múku nepreosievam, len si ju prevzdušním hnetacími hákmi.)
  2. Rozvaľkáme na kruh s priemerom cca 28 cm.
  3. A rozdelíme na 16 rovnakých častí (režeme ako pizzu, len na viac kúskov – vždy každý na polovicu).
  4. Margot tiež rozdelíme na 16 kúskov (najprv pozdĺžne a potom priečne vždy na polovicu).
  5. Do každého trojuholníka cesta vložíme kúsok čokolády.
  6. Konce zlepíme.
  7. A zvinieme.
  8. Uložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť do vyhriatej rúry - 190 stupňov Celzia, cca 15 - 20 minút (podľa typu rúry).
  9. Po upečení ešte horúce potrieme roztopeným maslom.
  10. A potom už len dobrú chuť. ;-) Cesto môžeme použiť na akékoľvek iné pečivo – záviny, pagáče, buchty, hot-dogy, na sladko i na slano.