Margotky (fotorecept)
Autor receptu: valky82
Najlepšie kysnuté croissantíky, rýchle, chutné, jednoduché... Recept na cesto som našla na
Vareche, p. Tinca,
ďakujem Vám, je to najúžasnejšie cesto, s ktorým sa skvelo pracuje.
32 porcií |
10+45 minút príprava |
15-20 minút na 190 °C |
Postup
- Cesto uhnetieme – najprv zmiešame suché suroviny a postupne prilejeme tekuté. Po vykysnutí – cca 45 min. – rozdelíme na 2 časti. (Ja hnetiem mixérom, je to rýchlejšie, múku nepreosievam, len si ju prevzdušním hnetacími hákmi.)
- Rozvaľkáme na kruh s priemerom cca 28 cm.
- A rozdelíme na 16 rovnakých častí (režeme ako pizzu, len na viac kúskov – vždy každý na polovicu).
- Margot tiež rozdelíme na 16 kúskov (najprv pozdĺžne a potom priečne vždy na polovicu).
- Do každého trojuholníka cesta vložíme kúsok čokolády.
- Konce zlepíme.
- A zvinieme.
- Uložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť do vyhriatej rúry - 190 stupňov Celzia, cca 15 - 20 minút (podľa typu rúry).
- Po upečení ešte horúce potrieme roztopeným maslom.
- A potom už len dobrú chuť. ;-)
Cesto môžeme použiť na akékoľvek iné pečivo – záviny, pagáče, buchty, hot-dogy, na sladko i na slano.