Toto je vianočná kapustnica, ktorá veľmi chutí nielen celej mojej rodine, ale aj kolegom v práci. Je tradičná a varím ju každý rok, lebo Zobraziť celý popisToto je vianočná kapustnica, ktorá veľmi chutí nielen celej mojej rodine, ale aj kolegom v práci. Je tradičná a varím ju každý rok, lebo je žiadaná. Recept vznikol podľa vlastnej fantázie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, opatrne pridáme sladkú papriku, aby sa nespálila. Priložíme kyslú kapustu, podlejeme horúcou vodou a dáme do nej uvariť údenú klobásku. Po niekoľkých minútach ju vyberieme a dáme vychladiť. Ku kapuste pridáme namočené sušené huby, po troške pridáme čierne korenie a vegetu a uvaríme do mäkka.
- 2
Medzitým si zvlášť rozbijeme vajíčka, pridáme 1,5 hlávky pretlačeného cesnaku, vegety, za lyžicu oleja a čierne korenie. Vidličkou vymiešame a zahusťujeme strúhankou na nie príliš tuhé, ani príliš riedke cestičko. Môžeme ho vylepšiť pridaním na drobno nakrájaným údeným mäsom alebo klobáskou. Z cestíčka vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke, aby sa nelepili. Tie pridáme do vriacej kapustnice, môžeme pridať aj sušené slivky.
- 3
Postrúhame zemiak a zvyšný cesnak a zahustíme tým kapustnicu. Nakoniec pridáme pokrájanú klobásku a pokrájané údené mäso a podľa potreby dochutíme soľou a pálivou paprikou. Na druhý deň chutí lepšie a vydrží aj niekoľko dní. Táto dávka je pre viacčlennú rodinu a na viacej dní.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to je aký pôst, keď piati zbaštíte 14 litrov kapustnice?