Foto: natassa22
Malín nám denne pribúda veľa, a tak okrem džemov, drení a nápojov robíme aj koláčiky a zákusky. Tento je lahodný, chutný, a na horúce Zobraziť celý popisMalín nám denne pribúda veľa, a tak okrem džemov, drení a nápojov robíme aj koláčiky a zákusky. Tento je lahodný, chutný, a na horúce dni ako stvorený.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Recept je na veľký plech: Spravíme si piškótové cesto - 8 žĺtok vymiešame s práškovým cukrom, pridáme olej, múku, prášok do pečiva, a nakoniec rozšľahané bielka. Cesto vylejeme na plech a dáme do predohriatej rúry na 180° piecť na 25 minút.
- 2
Medzitým si vyšľaháme šlahačku (mlieko + šlahačky v prášku, ja to robím ručným mixérom v hlbokej nádobe ), a dáme do chladničky stuhnúť. Cesto sa stále pečie, a tak si spravíme puding (alebo zlatý klas, komu ako vyhovuje) - klasicky, ako je každý zvyknutý a necháme vychladnúť.
- 3
Keď je cesto upečené, ihneď po vytiahnutí z rúry ja zvyknem cesto trocha poliat šťavou z ovocia - teraz maliny pustili šťavu, tak som korpus zľahka poliala. Je potom šťavnatejší. Necháme cesto vychladnúť a následne ho potrieme vrstvou džemu. (V týždni som robila malinový, tak som pouzila ten : http://varecha.pravda.sk/recepty/malinovy-dzem/52344-recept.html )
- 4
Ak je puding vychladnutý, rovnomerne ho navrstvíme na cesto s džemom. Následne na puding husto poukladáme maliny (ak nám puding zvýšil, môžeme ho naliať zasa navrch malín). V tomto bode, keď je puding položený, dávam plech do chladničky, aby to celé stuhlo. Po cca hodinke dvoch rovnomerne na vrch navrstvím šlahačku, zasypem ozdobami, alebo ešte navrch dám malinu a opäť chladnička. Dobré je robiť tento zákusok večer pred tým, ako ho chcete podávať, počas noci môže koláčik v chladničke veselo tuhnúť. No a teda na druhý deň nakrájame, a podávame. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu