Malinový zákusok s pudingom a šľahačkou
Autor receptu: natassa22
Malín nám denne pribúda veľa, a tak okrem džemov, drení a nápojov robíme aj koláčiky a
zákusky. Tento je lahodný, chutný, a na horúce dni ako stvorený.
30 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Recept je na veľký plech:
Spravíme si piškótové cesto - 8 žĺtok vymiešame s práškovým cukrom, pridáme olej, múku, prášok do pečiva, a nakoniec rozšľahané bielka.
Cesto vylejeme na plech a dáme do predohriatej rúry na 180° piecť na 25 minút.
- Medzitým si vyšľaháme šlahačku (mlieko + šlahačky v prášku, ja to robím ručným mixérom v hlbokej nádobe ), a dáme do chladničky stuhnúť.
Cesto sa stále pečie, a tak si spravíme puding (alebo zlatý klas, komu ako vyhovuje) - klasicky, ako je každý zvyknutý a necháme vychladnúť.
- Keď je cesto upečené, ihneď po vytiahnutí z rúry ja zvyknem cesto trocha poliat šťavou z ovocia - teraz maliny pustili šťavu, tak som korpus zľahka poliala. Je potom šťavnatejší.
Necháme cesto vychladnúť a následne ho potrieme vrstvou džemu. (V týždni som robila malinový, tak som pouzila ten : http://varecha.pravda.sk/recepty/malinovy-dzem/52344-recept.html )
- Ak je puding vychladnutý, rovnomerne ho navrstvíme na cesto s džemom. Následne na puding husto poukladáme maliny (ak nám puding zvýšil, môžeme ho naliať zasa navrch malín).
V tomto bode, keď je puding položený, dávam plech do chladničky, aby to celé stuhlo.
Po cca hodinke dvoch rovnomerne na vrch navrstvím šlahačku, zasypem ozdobami, alebo ešte navrch dám malinu a opäť chladnička.
Dobré je robiť tento zákusok večer pred tým, ako ho chcete podávať, počas noci môže koláčik v chladničke veselo tuhnúť.
No a teda na druhý deň nakrájame, a podávame.
Dobrú chuť :)