Malinový koláč pre náročných
Autor receptu: zuzlicek55
Tento koláč obľubujú nielen dospelý, ale najmä deti. Je ľahký, nadýchaný , krehký a hlavne
plný ovocia. Jeho príprava je ľahká, ale musí odstáť v chladničke minimálne 24 hodín, ale
výsledok stojí za počkanie.
Postup
- Sušienky rozdrvíme tak, aby vyzerali ako jemná strúhanka.
- V hrnci na jemnom ohni rozpustíme maslo. Oheň vypneme a vmiešame rozdrvené sušienky, aby boli zapracované do masla.
- Do tortovej formy(najlepšie vrúbkovaná po okrajoch) porozotierame zmes. Pritláčame ju pomocou lyžičky až kým sa nespevní. Potom ju dáme na 30 minút do chladničky vychladiť.
- Medzitým rozmiešame mascarpone s kondenzovaným mliekom a citrónovou šťavou. Zmes šľaháme do hladka. Pridáme želatínu urobenú podľa návodu na obale.
- Na vychladený korpus rovnomerne rozložíme maliny. Vylej na ne krémovú zmes a rozotri aj pri okrajoch, aby bola zarovnaná. Koláč nechaj v chladničke 24 hodín, aby stuhol.
Dobrú chuť!