Malinový koláč pre náročných

Autor receptu: zuzlicek55

Tento koláč obľubujú nielen dospelý, ale najmä deti. Je ľahký, nadýchaný , krehký a hlavne plný ovocia. Jeho príprava je ľahká, ale musí odstáť v chladničke minimálne 24 hodín, ale výsledok stojí za počkanie.

30 minút
príprava

Postup

  1. Sušienky rozdrvíme tak, aby vyzerali ako jemná strúhanka.
  2. V hrnci na jemnom ohni rozpustíme maslo. Oheň vypneme a vmiešame rozdrvené sušienky, aby boli zapracované do masla.
  3. Do tortovej formy(najlepšie vrúbkovaná po okrajoch) porozotierame zmes. Pritláčame ju pomocou lyžičky až kým sa nespevní. Potom ju dáme na 30 minút do chladničky vychladiť.
  4. Medzitým rozmiešame mascarpone s kondenzovaným mliekom a citrónovou šťavou. Zmes šľaháme do hladka. Pridáme želatínu urobenú podľa návodu na obale.
  5. Na vychladený korpus rovnomerne rozložíme maliny. Vylej na ne krémovú zmes a rozotri aj pri okrajoch, aby bola zarovnaná. Koláč nechaj v chladničke 24 hodín, aby stuhol. Dobrú chuť!