Malinová romantika

Marián Žuffa
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 13. februára 2012
Malinová romantika
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

60 g, čerstvé alebo mrazené
2 PL
40 g
2 PL
200 g
500 ml
10 g




Postup

  1. 1

    Do smotany primiešame vanilkový cukor, 1 PL rumu a postupne primiešavame mascarpone. Hmotu vymiešame na hladký krém.

  2. 2

    Na dno pohára naukladáme maliny, ktoré prelejeme vrstvou krému. Ďalšiu vrstvu dezertu tvoria maliny spolu so želé, ktoré sme si pripravili z rozpustenej želatíny, sirupu, rumu a malín.

  3. 3

    Podľa potreby dosladíme cukrom. Hotový dezert necháme vychladiť. Dekorujeme čerstvou mätou alebo medovkou.

Diskusia k receptu

zuzliak
toto je fakt pre mna - ja som total malinova. A mate v zalohe aj nieco podobne, len cokoladove- pre mojich chlapov- dakujem :)
evanaaa
Práve mám pred sebou nový leták Kaufland a budú aj zlacnené mrazené maliny, chystám sa ich kúpiť a niečo upiecť, dokonca mám aj mascarpone, no uvidím, či ten pohár alebo pečený koláčik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia