Foto: melbea
Sezóna malín začína, preto pridávam tip na ovocnú, osviežujúcu a na prípravu nenáročnú maškrtu. U nás sa po nej len tak zaprášilo.
porcií
príprava
Postup
-
1
Uvaríme silnejšiu nescafé kávu. Zarobíme si sirup s vodou, asi 2 dcl a pridáme k nemu kávu. V miske vyšľaháme smotanu so stužovačom, postupne pridáme práškový cukor a vanilkový cukor. Keď máme šľahačku vyšľahanú, pridáme do nej syr mascarpone a dobre premiešame.
-
2
Do tortovej formy uložíme vrstvu guľatých piškót. Polejeme ich mallinovo-kávovou šťavou. Na piškóty natrieme vrstvu šľahačkovej plnky, na ňu uložíme čerstvé maliny. Postup opakujeme dovtedy, kým nemáme tri vrstvy piškót.
-
3
Vrch torty potrieme plnkou, posypeme kakaovým práškom a dáme na 2-3 hodiny stuhnúť do chladničky.
-
4
Želám dobrú chuť.
Diskusia k receptu