Malinová pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: melbea

Sezóna malín začína, preto pridávam tip na ovocnú, osviežujúcu a na prípravu nenáročnú maškrtu. U nás sa po nej len tak zaprášilo.

12
porcií
35 minút
príprava

Postup

  1. Uvaríme silnejšiu nescafé kávu. Zarobíme si sirup s vodou, asi 2 dcl a pridáme k nemu kávu. V miske vyšľaháme smotanu so stužovačom, postupne pridáme práškový cukor a vanilkový cukor. Keď máme šľahačku vyšľahanú, pridáme do nej syr mascarpone a dobre premiešame.
  2. Do tortovej formy uložíme vrstvu guľatých piškót. Polejeme ich mallinovo-kávovou šťavou. Na piškóty natrieme vrstvu šľahačkovej plnky, na ňu uložíme čerstvé maliny. Postup opakujeme dovtedy, kým nemáme tri vrstvy piškót.
  3. Vrch torty potrieme plnkou, posypeme kakaovým práškom a dáme na 2-3 hodiny stuhnúť do chladničky.
  4. Želám dobrú chuť.