Malé chutné prekvapenie
Autor receptu: uschi
Naozaj vás prekvapí, aké je to chutné!
6 porcií |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Plátky opláchneme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán, teplotu znížime a dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby neskôr podlejeme vodou. Mäso udusíme domäkka.
- Udusené rezne preložíme do zapekacej misky, polejeme výpekom, na každý rezeň uložíme koliesko cibule, plátok šunky, slaniny, posypeme strúhaným syrom a strúhankou. Do stredu každého rezňa položíme tenký plátok masla. Ak treba, podlejeme ešte vodou a dáme do vyhriatej rúry zapiecť.
- Podávame so zemiakovou kašou, alebo opekanými zemiakmi.
Vynikajúce!