Malé chutné prekvapenie

Autor receptu: uschi

Naozaj vás prekvapí, aké je to chutné!

6
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plátky opláchneme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán, teplotu znížime a dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby neskôr podlejeme vodou. Mäso udusíme domäkka.
  2. Udusené rezne preložíme do zapekacej misky, polejeme výpekom, na každý rezeň uložíme koliesko cibule, plátok šunky, slaniny, posypeme strúhaným syrom a strúhankou. Do stredu každého rezňa položíme tenký plátok masla. Ak treba, podlejeme ešte vodou a dáme do vyhriatej rúry zapiecť.
  3. Podávame so zemiakovou kašou, alebo opekanými zemiakmi. Vynikajúce!