Foto: izabella929
Výborný a chutný zákusok ku kávičke..je pre všetkých labužníkov sladkého múčnika skvelou zmenou..
príprava
na 180 °C
Suroviny
|
|
200 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
160 g |
|
1 ks |
|
125 ml |
|
3 ks |
|
120 g |
|
na plnku: | |
1 ks |
|
3 lyžice +300ml mlieka |
|
200 g |
|
150 g |
|
|
|
2 lyžice |
|
100 g |
|
a jemnú strúhanku na vymazanie formy trošku |
|
Postup
-
1
Celé vajcia,cukor a vanilku vyšlaháme do peny.Zmiešala som mletý mak, múku a prášok do pečiva..roztopené maslo a smotanu som zmiešala a opatrne primiešala k vyšlahaným vajíčkam
-
2
Opatrne som primiešala sypké vopred zmiešané hmoty, teda mletý mak, múku a prášok do pečiva..Formu s cestom vždy položím na plech, keď sa pečie v trúbe..aby sa mi nenaklonila a cesto nevytieklo...
-
3
Formu na srnčí chrbát som vymazala olejom a jemnou strúhankou..cesto som vyliala do formy.Trúbu som si na začiatku prípravy cesta rozohriala na 180 st. a pečie sa 25-30 min. podľa veľkosti formy a aj druhu spotrebiča..upečený srnčí chrbát so nechala chladiť..zatial som si pripravila plnku.V mlieku som rozmiešala 3 lyžice krištálového cukru, pridala som pudingový prášok a v rajničke som uvarila na hustý krém..150g práškového cukru som vymiešala s 200g. masla .Vychladnutý puding a vyšlahané maslo s cukrom som spolu zmiešala nechala poriadne vychladiť.
-
4
Vychladnutý srnčí chrbát som pokrájala na rezy, každý kus som natrela krémom a spojila...zostatok krému som použila na potretie spojov.. čokoládu a 2 lyžice oleja som roztopila nad parou a poliala celý múčnik...vyniesla som von na stôlm tam mi to ihneď stuhlo...srnčí chrbát treba krájať šikmým rezom s nožom namočeným do horúcej vody.. prajem dobrú chuť...
máš parádny a chutný chrbátik , aj by sa mi teraz hodil ku kávičke