Foto: rous5
Výborný koláč ktorý zasýti. Je bez múky, je vláčny a naozaj chutný.
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
300 g |
|
100 g |
|
250 ml |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 pohár (alebo čerešne) |
|
1 na potretie (alebo jahodový) |
|
1 na osladenie |
|
Postup
-
1
Vajcia oddelíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Mak, maslo, žĺtky, med, jogurt spolu zmiešame. Zľahka pridáme vyšľahané bielka a pomaly zapracujeme. Zmes dáme do okrúhlej formy s priemerom 22 cm alebo na úzky plech a upečieme.
-
2
Po upečení necháme mierne vychladnúť a v strede pozdĺž prerežeme. Spodnú časť natrieme džemom naplníme polovicou višní a potrieme polovicou vyšľahanej šľahačky. Prikryjeme druhou časťou korpusu.
-
3
Vrch natrieme džemom a celý koláč potrieme zvyškom šľahačky. Dozdobíme višňami a dáme schladiť. Výborneeee :-)
len jedna rada: "makový koláč" je ustálený výraz, názov kysnutého koláča s makovou náplňou, ak chceš, aby tvoje dielo neupadlo do zabudnutia, daj mu priliehavejšie meno
:-)