Makový nákyp

danmez - bez fotkydanmez, 19. apríla 2012

Výborný bezlepkový koláčik!!!!

10
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 160-180 °C

Suroviny

4 ks
90 g
z 1  citróna
120 g
100 g
30 g
 podľa chuti
 na vymastenie




Postup

  1. 1

    Vajcia rozdelíme, žĺtky vymiešame s cukrom, citrónovou kôrou, pridáme mak, mandle a postrúhanú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho zapracujeme do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a kokosom (chcela som zachovať bezlepkový recept) vysypanej tortovej formy a upečieme pri miernej teplote. Po upečení natrieme jahodovým lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Koláč je výborný a hlavne bez múky!

Diskusia k receptu

paveva
úplne bez múky? zaujímavé, a nadvihne sa bez PDP? mak máme radi, určite vyskúšam, aj ked nemáme bezlepkovú dietu
paveva
ešte som sa chcela spýtať, môžem mandle vymeniť za vlašské orechy?
danmez
Koláčik sa zdvihne, ja som robila iba s mandľami ale myslím že sa orechami nič nepokazí. Vyskúšajte a dajte mi vedieť. Je fakt skvelý!
hahaias
danmez - vyskúšala som Tvoj nákyp je fakt skvelý. Nemusím mať bezlepkový variant ale chutil nám a budem ho piecť. Viem si ho predstaviť aj na lineckom ceste. Už mám v hlave nápady. Keď vyskúšam dám vedieť. Ďakujem za perfektný recept. Ešte pre "panevu" - ja by som radšej skúsila lieskové orechy. Vlašské sú dosť mastné a v kombinácii s makom...... čo na to ostatný!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia