Foto: habakukurica
Veľmi jednoduchý, ľahký a šťavnatý zákusok plný chuti a takmer bez prehreškov :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V miske si zmiešame mletý mak, med, nastrúhané jablká na hrubom strúhadle, kypriaci prášok a žĺtka zo 4 vajec - všetko spolu poriadne premiešame. Z bielkov si pripravíme sneh, ktorý potom pomaly vmiešavame do masy. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do jemne predhriatej rúry na cca 20-30 min. (každá si pozná, ako rúra pečie:) pri 180°. Či je korpus urobený zistíme, keď pichneme do stredu špajdlu. Ak sa na ňu nič nelepí korpus je hotový. Pečie sa pomerne krátko - predsalen tam nie je múka, čiže jediné čo sa musí upiecť sú vajíčka.
- 2
Kým sa pečie cesto nastrúhame si ho hrnca tri jablká na hrubom strúhadle, pridáme lyžicu medu, a zázvor a škoricu podľa chutí (my máme radi keď je to jemne naštipkalé od zázvoru:) a podlejem pár lyžicami vody. Chvíľku povaríme na najvyššom ohni, kým sa voda takmer neodparí a natrieme zmesou trochu ochladnutí korpus - necháme vychladnúť do špajzu a tararáá - môžme bez výčitiek mlsať :)
- 2
Inak pôvodný recept na cesto som našla niekde na internete (myslím, že to bolo asi na nejakej paleo stránke), ale ten bol z 8 vajec a orechmi a cukrom. Ja som ho časom upravila na túto podobu a vrch je moja obľúbená kombinácia jablko-zázvor-škorica. Veselé borúvky nepoznám, ale pozriem :)