Foto: lucietta
Na Vianoce som ju vyskúšala a odvtedy ju máme aspoň raz za mesiac :-) Pre milovníkov maku ako stvorená :-)
6-8
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
45 minút
na 165 °C
na 165 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme si žĺtky s práškovým cukrom, pridáme mak a sneh z bielkov. Okrúhlu formu si vymastíme maslo a vysypeme múkou. Cestoo pečieme asi 45 minút na 165°C. Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme korpus na polovicu.
- 2
Mak a mlieko uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť. Žĺtok s cukrom vyšľaháme. Pridáme maslo a znovu vyšľaháme. Pridáme vychladnutý mak a rum. Rozdelíme si na dve časti, jednou tortu naplníme a druhov potrieme vrch torty. V lete skúsim s čerstvými ríbezľami, alebo černicami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
makovo-makovú tortu by som si dal. už ten názov znie lákavo! super! :D