Foto: mirkatarby
Podobný recept som videla v nejakej kuchárke,len bol s jablkami.Ja si najradšej všetko upravujem podľa seba,takže zopár zmien a výsledok bol veľmi dobrý.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
125 g |
|
3 ks |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
0,5 hrnčeka |
|
1 ks |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
500 g |
|
2 PL |
|
cca 200 ml |
|
250 g |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Margarín vymiešame s vajíčkami a 1 hrnčekom cukru.Pridáme mlieko,múku,krupicu a prášok do pečiva.Všetko dobre premiešame,aby vzniklo hladké cesto. Mak, 2 lyžice cukru,polovicu citrónovej šťavy a amareto zmiešame, pridáme 3 lyžice cesta a vymiešame.
- 2
Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (26 cm).Makovú masu lyžicou kladieme na povrch cesta a zarovname.Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 40 minút.
- 3
Šťavu z kompótu zlejeme a dolejeme ananásový džús,aby sme spolu mali 400 ml tekutiny.V nej rozmiešame vanilkový puding,zvyšnú citrónovú šťavu a 2 lyžice cukru (ak nechcete veľmi sladký puding,tak bez cukru).Uvaríme puding a za stáleho miešania ho ochladíme.
- 4
Mascarpone,šľahačku, 2 vanilky a lyžicu cukru vyšľaháme na hustú hmotu.Na vychladnutú tortu nanesieme krém a zarovnáme.Na to nanesieme vychladnutý puding a rozotrieme.Kúsky ananásu poukladáme na povrch a trošku zatlačíme do pudingu. Dáme do chladničky stuhnúť asi na 2 hodiny.Nakoniec opatrne vyberieme z formy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu