Foto: leskomanka
Toto je ten najjednoduchší koláč, aký existuje. A je naozaj perfektný!
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame múku, cukor a mak. Vymastíme plech, na ktorý vysypeme 4 poháre zmesi.
- 2
Ošúpeme jablká a nakrájame ich na plátky. Poukladáme na plech a zasypeme ďalšími 4 pohármi zmesi. Znovu poukladáme jablká a zasypeme zvyšným množstvom zmesi.
- 3
Na vrch poukladáme na plátky nakrájané dve kocky margarínu (alebo masla). Pečieme pri 175-180 stupňoch, nejakých 40-50 minút. Margarín stečie až dolu a "skaramelizuje". Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@martamm No my to tak máme radi :)... komu sa zdá veľa, nech dá menej :)
Toto je ten iny recetpt, postut podobny ako hore:
200 g polohrubej muky * 200 g hladkej muky * 300 g mleteho maku * 200 g praskoveho cukru * 1 lyzicka sody al.prasku do peciva * 1 kg jablk * vanilkovy cukor * skorica * 250 g masla
@3sandra3 no ja mám odmerku a tá má 240 ml, čiže taká obyčajná šialka :)