Makovec

momi - fotkamomi, 7. septembra 2015
Makovec
Foto: momi

Som milovníčka maku a toto je naozaj opiovy kontraband s riadnou dávkou:-) Jednoduchá príprava a šťavnatý výsledok.

40
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

125 g
420 g
5 ks
420 g
2 ks
750 ml
400 g




Postup

  1. 1

    Zmaknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame celé vajcia, mak, múku zmiešanú s práškami do pečiva, mlieko. Vymiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný vačší plech. Pečieme cca 20-30 min pri teplote 170 C.

  2. 2

    Mierne vychladnutý potrieme citrónovou polevou (250 g práškový cukor, šťava z 1 citróna, 2 lyžice horúcej vody - pri dospeláckej verzii pridáme do polevy frťana dobrého likéru napríklad Amaretta). Ak máme radi, pred poliatím polevou, potrieme nejakou dobrou marmeládou.

Diskusia k receptu

jozka2
Momi,vyzera to dobra rychlovka.Chcem sa spytat nie je velmi sladky?Je tam sice 420g muky a 400 g maku,ale aj tak sa mi zda byt sladky.Co povies?
momi
Jozka2, aj ja som sa toho obavala, ale zdal sa mi tak akurat (ja mam ale dost sladky jazyk, zboznujem orientalne sladkosti ako napr. baklavu, takze asi v tomto smere nie som smerodajna:-). Mozno aj ta kyslost polevy pomohla, ze sa mi nezdal presladeny. Treba odskusat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia