Foto: momi
Som milovníčka maku a toto je naozaj opiovy kontraband s riadnou dávkou:-) Jednoduchá príprava a šťavnatý výsledok.
40
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Zmaknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame celé vajcia, mak, múku zmiešanú s práškami do pečiva, mlieko. Vymiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný vačší plech. Pečieme cca 20-30 min pri teplote 170 C.
- 2
Mierne vychladnutý potrieme citrónovou polevou (250 g práškový cukor, šťava z 1 citróna, 2 lyžice horúcej vody - pri dospeláckej verzii pridáme do polevy frťana dobrého likéru napríklad Amaretta). Ak máme radi, pred poliatím polevou, potrieme nejakou dobrou marmeládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu