Makovec
Autor receptu: momi
Som milovníčka maku a toto je naozaj opiovy kontraband s riadnou dávkou:-) Jednoduchá
príprava a šťavnatý výsledok.
40 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Zmaknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame celé vajcia, mak, múku zmiešanú s práškami do pečiva, mlieko. Vymiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný vačší plech. Pečieme cca 20-30 min pri teplote 170 C.
- Mierne vychladnutý potrieme citrónovou polevou (250 g práškový cukor, šťava z 1 citróna, 2 lyžice horúcej vody - pri dospeláckej verzii pridáme do polevy frťana dobrého likéru napríklad Amaretta). Ak máme radi, pred poliatím polevou, potrieme nejakou dobrou marmeládou.