Makovec

Autor receptu: momi

Som milovníčka maku a toto je naozaj opiovy kontraband s riadnou dávkou:-) Jednoduchá príprava a šťavnatý výsledok.

40
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmaknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame celé vajcia, mak, múku zmiešanú s práškami do pečiva, mlieko. Vymiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný vačší plech. Pečieme cca 20-30 min pri teplote 170 C.
  2. Mierne vychladnutý potrieme citrónovou polevou (250 g práškový cukor, šťava z 1 citróna, 2 lyžice horúcej vody - pri dospeláckej verzii pridáme do polevy frťana dobrého likéru napríklad Amaretta). Ak máme radi, pred poliatím polevou, potrieme nejakou dobrou marmeládou.