Foto: salinka
Pečivo podobné lineckému, vylepšené chrumkavým makom. Z tejto dávky budete mať 30 plnených srdiečok.
30 ks
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Navážime všetko potrebné, vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke 30 minút odpočinúť.
-
2
Na doske vysypanej múkou vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm a vykrajujeme srdiečka (alebo iné tvary), do polovice vypichneme aj stred. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút.
-
3
Necháme vychladnúť, pospájame lekvárom.
@izabelka , aj nám chutilo, ďakujem za pochvalu:-)
@luss , ty si ale šikovná:-), daj vedieť ako chutilo.
@smejkad , aj hrubšie by u nás rýchlo pošli:-) a čo je lemon curd?
@evanaaa , ja som tiež rozmýšľala, že prispôsobím množstvo masla podľa lineckých, ale keď som si predstavila, že tam je ešte tuk z maku, tak som nechala pôvodný recept. ďakujem za pochvalu:-)
@lusinka , ty šikovnica jedna, potešila si ma:-) My sme ich už zjedli:-)
@marianne a ty čo vstávaš na tretiu adventnú nedeľu tak zavčasu? Teší ma tvoja pochvala:-)
@paploska , to mrvenie cesta nebol len tvoj problém, asi napíšem do časopisu, kde som recept našla:-) Ale podarili sa ti krásne a som rada, že chutili:-)
@rados ť vyskúšaj pred Vianocami tento koláč bodkovaný a keď bude nepoddajný, pridaj lyžicu smotany:-) Peknú adventnú nedeľu:-)
@valeri skús nabudúce, ďakujem.
už sú tu podobné:
varecha.pravda.sk/recepty/makove-hviezdicky/30715-recept....
a chválené
tak sa do nich pustím..urobím len keksíky..bez zlepovania..čo povieš na pofrckanie čokoládou..??
už voňajú v kuchyni..
-s cestom sa mi robilo výborne,dala som miesto mlieka plnú lyžicu kyslej smotany
-sú pekné pre oko
-chutia výborne
mám17 kusov zlepených ríbezľovým džemom..zvyšok drobné keksíky-už som časť zjedla..nedalo sa ináč..
-dám si do poznámky-robiť z dvojitej dávky
-linecké už robiť teraz nebudem-tie som vždy z trištvrte kila múky robievala..tento rok budú makové..
dˇakujem
urobsisam.topky.sk/recepty/pripravte-si-domaci-citronovy-k...
uz som zamiesila z dvoch davok a dala som 2 dcl kyslej smotany, miesilo sa paradne, piect sa bude zajtra - pozajtre, potom dam vediet, ako to dopadlo :-)
A do toho receptu bude asi ozaj lepšia smotana.....aby sme my varecháčky opravovali recepty z časopisov...také čosi:-)) Daj vedieť, či boli dobré, ja ich musím znova robiť, už sa minuli:-(
polka isla ako susienky, polka sa bude zlepat :-)
@anicka , sú ozaj dobré, napeč si, ale pridaj aj tej smotany, keď sme to tak vylepšili:-)
Mňam...že čerešňovo-marcipánový džem, to musí byť dobré:-)))