Foto: ancicka
Môžme použiť rôzné kompotové ovocie.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
5 ks |
|
350 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
1 dl |
|
Krém: | |
1 ks |
|
4 dl |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
150 g |
|
500 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Maslo s cukrom vyšľaháme,
-
2
pridáme vajcia a vyšľaháme.
-
3
Do vyšľahaného pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame.
-
4
Na vymastený a múkou vysýpany plech rozotrieme väčšiu polovicu cesta.
-
5
Do zbytku vsypeme mletý mak,
-
6
zamiešama a pridáme mlieko,lebo cesto zhustne po pridánií maku a nedalo by sa rozotrieť.
-
7
Makové cesto nanesieme na svetlé cesto a rozotrieme.
-
8
na vrch rozložíme scedené kompotové ovocie.Môžu byť marhule,
-
9
alebo višne.Ked dáme višne,tak ich treba zľahka do cesta pritlačiť a upečieme.
-
10
V mlieku uvaríme puding s pridaním vanilkového a kr.cukru.
-
11
Ešte do horúceho pridáme maslo a miešame,kým sa nerozpustí.Potom necháme puding vychladnúť.
-
12
Do vychladnutého pridáme jemný tvaroh a zašľaháme.
-
13
Krém natrieme na koláč a polejeme čokoládovou polevou.
-
14
Dáme do chladničky stuhnúť a pokrájame.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu