Maková maškrta fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 29. apríla 2012

Túto makovú maškrtu mám z dovolenky a robím si ju keď mám chuť na sladké. V tomto prípade nepotrebujem žiaden koláč, stačí mi toto.

1-2
porcia
5 - 10 minút
príprava

Suroviny

50 g
1/2 KL
1/4 KL
200 - 250 g postrúhané
25 - 30 g
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Hrozienka si namočíme do vody asi o hodinu skôr, potom si nachystáme ostatné suroviny:

    Maková maškrta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zomelieme si mak, postrúhame jabĺčka. Pridáme mletú škoricu, mletý zázvor a namočené hrozienka. Všetko spolu premiešame a môžeme maškrtiť. Vyskúšajte.

    Maková maškrta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vrchu ich prizdobíme ešte orechom.

Diskusia k receptu

mlsalka
same zdrave veci :-) to si asi budem robit na ranajky
martamm
Mak je veľmi zdravý, ukladám, to bude dobrá maškrtka...
mariaklara
Všetkým Vám rad - radom ďakujem za uznanie, pokiaľ máme žalúdok v poriadku, treba to ochutnať.
tatranka
Ako dobre je mať po ruke takýto sladučký a na čas nie náročný recept.Šups,už je v KK.
1x finczi
korbacik
Hmmm, fajná maškrta, a suroviny, ktoré máme v podstate stále doma:). Ja si - po vzore mojej maminky a starkej robievam varenú kukuricu s makom a práškovým cukrom, toto mi to pripomenulo. Díky !!!
pivonka
@tatranka píše o sladučkom recepte. Aby bol mak chutný, potrebuje trochu osladiť. Stačia tie hrozienka a jablká? Asi pridám za malú lyžičku medu.
1x ilusa
havino
vyrobené pre mňa... mak milujem, škoricu, zázvor tiež a jablká nápodobne, ukladám nech nezabudnem a možno,ako píše @pivonka dám aj malu lyžičku medu veru, mak mám tak rada, že by som len plnku sama z misky vyjedla, keby som si nestrážila kalorie
3sandra3
samé ingrediencie , ktoré mám rada. To si mi trafila na strunu. Ďakujem a už aj si to idem pripraviť.
sovka62
To robíš veľmi dobre, čím viac maku zješ, tým zdravšia budeš (teda ak máš v poriadku žlčník, ten sa s makom veľmi nekamaráti). Mak obsahuje veľké množstvo vápnika, dôležité kvôli osteoporóze a mali by si ho dopriať všetci, ktorí z akýchkoľvek dôvodov nepijú mlieko ( a to má ten mak vápnika podstatne viac ako mlieko).
margaretka28
@sovka , ja že prečo ten môj muž tak strašne ľúbi ten mak,on vôbec neje mlieko ,ani mliečne výrobky a tak sa mu asi žiada ten vápnik. A máš pravdu s tým žlčníkom,ani ten môj sa s makom nekamarátil,ale už 5 rokov ho mám vonku a môžem si veselo dopriať takéto makové dobroty.Môj drahý by najradšej jedol všetko makové,ked neni riadna maková štricľa,iný koláč sa mu ani neráta,teda okrem punčových.
hahaias
fajnový recept. A potvrdzujem - ja tiež mlieko a mliečné výrobky veľmi nemôžem a tak vápnik doplňam makom a sezamom. Ale varecháči doprajme si hrozienka v rume no nie? - to len tak - aby reč nestála....
valeri
no neviem, či vydržím do zajtra, to je dobroooootaaaaaa .-))
mariaklara
Ani som si nemyslela, že sa Vám to zapáči, teší ma to, ďakujem za diskusné príspevky:-))
zdezda
:-) ďakujem za skvelý nápad na sviatočné raňajky, mňaaaam
ruzova
akurat si pochutnavam, ale s hruskou, mimichodom, az ked ma clovek zlomenu ruku, dojde mu, kedze sa zaujima o pravidelny prisun vapnika, ze malokto z nas denne v strave prijima 1000 mg vapnika, starsie damy aj viac 1500 mg, tato davka s 50 g maku zabezpeci asi 700 mg vapnika, a to mak patri medzi potraviny, ktore obsahuju najviac vapnika... este to chce D vitamin zo slnenia a vstrebanie by malo byt dokonale




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia