Mafiny s kúskami čokolády

soulieta - bez fotkysoulieta, 1. augusta 2014

Veľmi chutné a jemné mafiny s kúskami čokolády, doteraz najlepšie, aké som kedy mala a robila :)

17
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

125 ml
125 ml
150 g
150 g
1 bal.
1 bal.
2 ks
15 g




Postup

  1. 1

    Múku, cukor, kypriaci prášok a vanilkový cukor nasypeme do jednej misy, premiešame, pridáme vajcia, mlieko a olej a vymiešame cesto do hladka.

  2. 2

    Na veľkom strúhadle si nastrúhame čokoládu (je to cca 1 riadok, ale môže byť aj viac alebo menej, prípadne žiadna, kto ako chce), nasypeme ju do cesta a premiešame.

  3. 3

    Hotové cesto ponakladáme do košíčkov, vyjde to cca na 17 mafinov. Ja preto väčšinou robím z dvojnásobnej dávky, dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

sismi
No neviem, dnes som robila podľa tvojho receptu a niečo sa mi na nich nepáči. Boli to moje prvé muffiny v živote, skúsim aj podľa nejakých iných receptov.
Tie, čo som dala do papierových košíkov, mi celkom chutili, ale tie, čo som robila v tých gumenných (neviem presne ako sa to volá), sa mi nepáčia, cítim tam akokeby tú gumu, aj keď mamina ma presviedča, že si to iba namýšľam :D
Takže to asi nebude receptom, ale tým, v čom som ich robila, neviem.
Ale inak mi ich vyšlo oveľa viac, asi okolo 35 presne z tejto dávky.
evanaaa
Klasické cesto na muffimny, ale iste sú dobré, s čokoládou, ešte by som pridala trochu drvených orieškov. Ale aj tak ich máš fajn, @soulieta. A @sismi - to robila v silikónových košíčkoch, ale je možné, že ak boli nové a neumyla ich, tak nejaké pachy to zanechalo.
sismi
@evanaaa práveže neboli nové, už používané. Ale ževraj som to tam cítila len ja, tak neviem :)
fifipierko
super mafinky -:) dala som za hrsť posekaných orechov a čokoládu tiež posekanú , ale viac cca polovicu balenia ( teda asi 50g)
fifipierko
super mafinky, vďaka za jednoduchý ale dobrý recept. Samozrejme orechy posekané musia byť -:))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia