Veľmi chutné a jemné mafiny s kúskami čokolády, doteraz najlepšie, aké som kedy mala a robila :)
17
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Múku, cukor, kypriaci prášok a vanilkový cukor nasypeme do jednej misy, premiešame, pridáme vajcia, mlieko a olej a vymiešame cesto do hladka.
- 2
Na veľkom strúhadle si nastrúhame čokoládu (je to cca 1 riadok, ale môže byť aj viac alebo menej, prípadne žiadna, kto ako chce), nasypeme ju do cesta a premiešame.
- 3
Hotové cesto ponakladáme do košíčkov, vyjde to cca na 17 mafinov. Ja preto väčšinou robím z dvojnásobnej dávky, dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tie, čo som dala do papierových košíkov, mi celkom chutili, ale tie, čo som robila v tých gumenných (neviem presne ako sa to volá), sa mi nepáčia, cítim tam akokeby tú gumu, aj keď mamina ma presviedča, že si to iba namýšľam :D
Takže to asi nebude receptom, ale tým, v čom som ich robila, neviem.
Ale inak mi ich vyšlo oveľa viac, asi okolo 35 presne z tejto dávky.