Mačkan - Мачкан (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Môj chlap doma nevarí často, ale niektoré jedlá sú vyslovene jeho doménou. Tento recept je receptom zo starých čias, možno z obdobia keď ľudsto jedlo, aby žilo a nie opačne. Stáva sa u nás, že sa nedoje chlieb kúpi sa čerstvý a potom čo so zbytkami? Toto jedlo robievala svokra najprv pre svojich synov a neskôr aj pre vnučky. Nič výnimočné, len spomienka na staré časy :)

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, veľmi jednoduché, len chlieb sa nakrája na kocky.
  2. masť alebo olej rozohrejeme na panvici, /ja by som dala len polovičné množstvo, ale varil chlap/
  3. opražime nakrájaný chlieb do červena
  4. pridáme biely syr, kto ho nemá rád nech si vytlačí bambino, alebo nastrúha tvrdý syr.
  5. Keď sa syr rozpustí je hotovo. :)