Mačkan - Мачкан (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Môj chlap doma nevarí často, ale niektoré jedlá sú vyslovene jeho doménou. Tento
recept
je receptom zo starých čias, možno z obdobia keď ľudsto jedlo, aby žilo a nie opačne.
Stáva sa u nás, že sa nedoje chlieb kúpi sa čerstvý a potom čo so zbytkami? Toto jedlo
robievala svokra najprv pre svojich synov a neskôr aj pre vnučky. Nič výnimočné, len
spomienka na staré časy :)
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny, veľmi jednoduché, len chlieb sa nakrája na kocky.
- masť alebo olej rozohrejeme na panvici, /ja by som dala len polovičné množstvo, ale varil chlap/
- opražime nakrájaný chlieb do červena
- pridáme biely syr, kto ho nemá rád nech si vytlačí bambino, alebo nastrúha tvrdý syr.
- Keď sa syr rozpustí je hotovo. :)