Foto: magda13
Tento recept som si trošku prispôsobila, je veľmi rýchly a chutí výborne.
16
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozváľame na hrúbku 0,3 cm (ja som použila lístkové cesto, ktoré je už rozváľané). Rozdelíme ho na 16 obdĺžnikov.
- 2
Z mlieka, zlatého klasu a cukru pripravíme puding obvyklým spôsobom. Na každý obdĺžniček dáme lyžicu pudingu a zakryjeme ovocím (použila som na plátky pokrájané broskyne a jahody).
- 3
Do misky dáme broskyňový (jahodový) džem, trošku ho zriedime šťavou z kompótu.
- 4
Potrieme vrch ovocia, boky lístkového cesta zdvihneme.
- 5
Boky potrieme žĺtkom a dáme piecť. Pri teplote 180°pečieme asi 20 minút. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
- 2
Diskusia k receptu