Linecké cesto orechové (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 28. decembra 2012

Inšpirované knihou Biokuchařka Hanky Zemanové. So základnou "hmotou" sa dá rôzne experimentovať - nahradiť napr. časť špaldovej múky za kukuričnú alebo pohánkovú či pridať Zobraziť celý popisInšpirované knihou Biokuchařka Hanky Zemanové. So základnou "hmotou" sa dá rôzne experimentovať - nahradiť napr. časť špaldovej múky za kukuričnú alebo pohánkovú či pridať trošku karobu na zafarbenie alebo sušeného zázvoru na dochutenie a pod. Toto je jedna z našich najobľúbenejších kombinácií.

30
porcií

Suroviny

100 g
100 g (rastlinný tuk)
75 g (mleté)
50 g
 na obaľovanie-pomlieť




Postup

  1. 1

    Suroviny spolu rukami spracujeme a dáme minimálne na 1 hod do chladničky.

  2. 2

    Cesto natlačíme do suchých formičiek. Nám vyšlo asi 30 rožtekov. Pečieme pri 150 C asi 15 minút.

  3. 3

    Po upečení necháme krátko vychladnúť, vyklopíme z formiečiek a obalíme v cukre. Kto má rád menej sladké či obmedzuje normálny cukor, v cukre jednoducho neobaľuje :-).

Diskusia k receptu

jarunka
Ja som robila medv. labky podobnym receptom, nahradila som muku spaldovou celozrn. mukou, boli dobre, este je tam par kuskou.
mariaklara
Ukladám a určite tiež vyskúšam, len musíme vianočné zásoby minúť, dám ti vedieť, keď ich budem robiť, vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia