Linecké cesto orechové (vegan)
Autor receptu: veganvidya
Inšpirované knihou Biokuchařka Hanky Zemanové. So základnou "hmotou" sa dá rôzne experimentovať - nahradiť napr. časť špaldovej múky za kukuričnú alebo pohánkovú či pridať trošku karobu na zafarbenie alebo sušeného zázvoru na dochutenie a pod. Toto je jedna z našich najobľúbenejších kombinácií.
Postup
- Suroviny spolu rukami spracujeme a dáme minimálne na 1 hod do chladničky.
- Cesto natlačíme do suchých formičiek. Nám vyšlo asi 30 rožtekov. Pečieme pri 150 C asi 15 minút.
- Po upečení necháme krátko vychladnúť, vyklopíme z formiečiek a obalíme v cukre. Kto má rád menej sladké či obmedzuje normálny cukor, v cukre jednoducho neobaľuje :-).