Foto: zirafninka1
porcií
Postup
-
1
Pripravíme si orechy, kokos a datle (v pôvodnom recepte boli datle najprv 30 minút namočené v teplej vode - ja som tento krok vynechala).
-
2
Orechy, datle a kokos rozmixujeme.
-
3
"Mrveničku" rozdelíme do foriem (8ks) a popritláčame.
-
4
Avokádo, odkôstkujeme, ošúpeme a spolu so šťavou a kôrou z jednej limetky, agávovým sirupom rozmixujeme dohladka. Množstvo agávoveho sirupu si treba prispôsobiť podľa chute.
-
5
Rozdelíme do foriem a odložíme do mrazničky na 1-2 hodiny.
-
6
Zmrazené koláčiky vyberieme z formy, necháme 20 minút pri izbovej teplote rozmrazit . Môžeme posypať strúhanou limetkovou kôrou či ozdobiť ovocím. Jedno zmrazené srdiečko som nechala pri izbovej teplote takmer 3 hodiny a tvar stále držalo.
-
7
Link na pôvodný recept: http://www.nutritionistinthekitch.com/2012/12/30/key-lime-tarts-dairy-gluten-free/
Videla som to na FB, stránku ako takú (obchod) nepozerám...
Môžem použiť miesto agávového sirupu aj javorový?
Ďakujem.