Foto: matuska1
Sikovne a rychle lievance
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Oddelime si zltok od bielka. Z bielka a stipky soli vyslahame sneh. V druhej miske zmiesame zltok, mlieko, muku, praskovy cukor, vanilkovy cukor a skoricovy cukor dokopy. Do pripravenej zmesy primiesame sneh.
- 2
Na panvicu si dame trochu oleja a robime lievace (dolky). Z cesta mi vyslo 7 kusov. Priamo na panvici mozeme pridat do cesta aj nejake ovocie. Ja som pridala kusky ananasu.
- 3
Potriebe lekvarom (v mojom pripade jahodovym), ozdobime slahackou, ovocim, pripadne cokoladovymi ozdobami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a cucoriedky isli rovno do snehu :-)