Lievance s ovsenými vločkami (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Výborný dezert alebo aj večera a navyše vylepšený zdravšími surovinami.

50
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. všetky suroviny zmiešame na cesto hustejšie od palacinkového (ovsené vločky pomeliem v mlynčeku na kávu, dá sa aj na mäsovom), necháme chvíľu odstáť
  2. panvicu potrieme tukom, poukladáme formičky na vykrajovanie, tiež omastíme a lyžicou nalejeme cesto
  3. po chvíľke odstránime formičky, ja som si pomohla nožnicami, napadá aj veľká pinzeta
  4. otočíme a dopražíme z druhej strany
  5. aj klasické guľaté lievance
  6. pripravene na plnenie
  7. hotové lievance spájame džemom alebo tvarohom a ozdobíme ovocím a čokoládou podľa fantázie