Lievance s ovsenými vločkami (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Výborný dezert alebo aj večera a navyše vylepšený zdravšími surovinami.
50 porcií |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- všetky suroviny zmiešame na cesto hustejšie od palacinkového (ovsené vločky pomeliem v mlynčeku na kávu, dá sa aj na mäsovom), necháme chvíľu odstáť
- panvicu potrieme tukom, poukladáme formičky na vykrajovanie, tiež omastíme a lyžicou nalejeme cesto
- po chvíľke odstránime formičky, ja som si pomohla nožnicami, napadá aj veľká pinzeta
- otočíme a dopražíme z druhej strany
- aj klasické guľaté lievance
- pripravene na plnenie
- hotové lievance spájame džemom alebo tvarohom a ozdobíme ovocím a čokoládou podľa fantázie