Foto: mihoo9
Tento recept mi povedal môj kamarát. Je veľmi jednoduchý a neporovnateľne lepší, než nutelly vyrábané z ovocia a ovocných džemov a aspoň viete, čo Zobraziť celý popisTento recept mi povedal môj kamarát. Je veľmi jednoduchý a neporovnateľne lepší, než nutelly vyrábané z ovocia a ovocných džemov a aspoň viete, čo sa v tom nachádza.
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Lieskové oriešky olúpeme, zbavíme hnedých šupiek, rozložíme na plech, vložíme do predhriatej rúry na 150° C a 15 minút nasucho pečieme. Občas premiešame. Potom ich vytiahneme a necháme ochladnúť.
-
2
Ochladnuté oriešky pomelieme najemno mlynčekom na kávu alebo mixérom.
-
3
Nad parov (hrniec v hrnci) roztopíme horkú čokoládu. Ak máme radi viac kakaa, možeme do roztopenej čokolády pridať kakao v prášku, pri 50% čokoláde to nebolo treba.
-
4
Do čokolády pomaly pridáme pomleté oriešky, 3 lyžice medu a konzervu Salka (stále nad parou). V prípade, že vzniknú hrudky z orieškov, použijeme kuchynský mixér. Ak sa Vám hmota bude zdať príliž tuhá, pridajte trošku vlažného mlieka.
-
5
Hotovú hmotu necháme vychladnúť a naplníme ňou pripravené poháre (suroviny vystačia na 1 a 3/4 horčicového pohára). Nutellou si môžete skracovať dlhé zimné večery pri televízii. Dobrú chuť.
Super recept.
Len jedna pripomienka /mozno to aj robis , ale v recepte to nie je / tie oprazene oriesky treba osupat , ta opecene supka nema bohvieaku chut .Staci oriesky zabalit do kuchynskej papierovej utierky , trosku ich v tej utierke rukami pomiagat a supky opadnu same . Potom oriesky vybrat a mixovat .
Mihoo9, už kúpené mleté lieskovce by sa nedali použiť?