Lieskovo-oriešková nutella
Autor receptu: mihoo9
Tento recept mi povedal môj kamarát. Je veľmi jednoduchý a neporovnateľne lepší, než
nutelly vyrábané z ovocia a ovocných džemov a aspoň viete, čo sa v tom nachádza.
45 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup
- Lieskové oriešky olúpeme, zbavíme hnedých šupiek, rozložíme na plech, vložíme do predhriatej rúry na 150° C a 15 minút nasucho pečieme. Občas premiešame. Potom ich vytiahneme a necháme ochladnúť.
- Ochladnuté oriešky pomelieme najemno mlynčekom na kávu alebo mixérom.
- Nad parov (hrniec v hrnci) roztopíme horkú čokoládu. Ak máme radi viac kakaa, možeme do roztopenej čokolády pridať kakao v prášku, pri 50% čokoláde to nebolo treba.
- Do čokolády pomaly pridáme pomleté oriešky, 3 lyžice medu a konzervu Salka (stále nad parou). V prípade, že vzniknú hrudky z orieškov, použijeme kuchynský mixér. Ak sa Vám hmota bude zdať príliž tuhá, pridajte trošku vlažného mlieka.
- Hotovú hmotu necháme vychladnúť a naplníme ňou pripravené poháre (suroviny vystačia na 1 a 3/4 horčicového pohára). Nutellou si môžete skracovať dlhé zimné večery pri televízii. Dobrú chuť.