Letná jahodová torta (fotorecept)
Autor receptu: monda
Túto tortu som upiekla na tento víkend. Keďže je teraz množstvo jahôd na trhu , tak som
kúpila a upiekla jahodovú.
Postup
- Ako prvé vymiešame žltky s cukrom , pridávame vlažnú vodu a olej. Rozmiešame múku s práš. do pečiva a s jahodovým pudingom v prášku. Zamiešame všetko dokopy a ešte si pridáme vyšľahaný tuhý sneh , ktorý zľahka zamiešame do cesta.
- Formu si vymastíme tukom a posypeme múkou a dáme do nej cesto.
- Dáme piecť na 180 stupňov v elektric. trúbe 40 minút.
- Po upečení necháme chvíľu vychládnuť a vyklopíme . Pokiaľ sa nám vychladí úplne korpus, tak si spravíme plnku.
- Plnka: Heru vymiešame s práš.cukrom nahladko . Uvaríme puding , pridáme trochu rumovej aromy a dáme vanilkový cukor. Miešame ho pokiaľ sa nám nevychládne. Potom po lyžiciach zašľahávame do hery puding až nám vznikne hladký krém - plnka.
- Teraz si vyšľaháme obe šľahačky podľa návodu na obale. Dáme aj plnku aj šľahačky do chladničky chladiť.
- Na korpus dáme ríbezľový džem.
- Vytlačíme do malej misky pomarančovú šťavu z jedného pomaranča / ja som ešte pridala trochu punčovej aromy ,ale nemusí byť / , 2 lyžičky čajové cukru a trochu vody . Všetko zamiešame.
- Máčame piškoty a kladieme na korpus , ktorý je natretý džemom.
- Teraz na piškoty natrieme vychládnutú plnku .
- Na plnku dáme jahody.
- Šľahačkou ozdobíme povrch torty.
- Na vrch ešte dáme jahody a posypeme ju strúhanou čokoládou. A šup do chladničky schladiť.
- Po vychládnutí ju pokrájame na rovnaké rezy.
- Takto vyzerá v reze.
- A tu je už naservírovaná na ochutnanie, naozaj chutí vynikajúco.