Letná jahodová torta (fotorecept)

Autor receptu: monda

Túto tortu som upiekla na tento víkend. Keďže je teraz množstvo jahôd na trhu , tak som kúpila a upiekla jahodovú.

40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé vymiešame žltky s cukrom , pridávame vlažnú vodu a olej. Rozmiešame múku s práš. do pečiva a s jahodovým pudingom v prášku. Zamiešame všetko dokopy a ešte si pridáme vyšľahaný tuhý sneh , ktorý zľahka zamiešame do cesta.
  2. Formu si vymastíme tukom a posypeme múkou a dáme do nej cesto.
  3. Dáme piecť na 180 stupňov v elektric. trúbe 40 minút.
  4. Po upečení necháme chvíľu vychládnuť a vyklopíme . Pokiaľ sa nám vychladí úplne korpus, tak si spravíme plnku.
  5. Plnka: Heru vymiešame s práš.cukrom nahladko . Uvaríme puding , pridáme trochu rumovej aromy a dáme vanilkový cukor. Miešame ho pokiaľ sa nám nevychládne. Potom po lyžiciach zašľahávame do hery puding až nám vznikne hladký krém - plnka.
  6. Teraz si vyšľaháme obe šľahačky podľa návodu na obale. Dáme aj plnku aj šľahačky do chladničky chladiť.
  7. Na korpus dáme ríbezľový džem.
  8. Vytlačíme do malej misky pomarančovú šťavu z jedného pomaranča / ja som ešte pridala trochu punčovej aromy ,ale nemusí byť / , 2 lyžičky čajové cukru a trochu vody . Všetko zamiešame.
  9. Máčame piškoty a kladieme na korpus , ktorý je natretý džemom.
  10. Teraz na piškoty natrieme vychládnutú plnku .
  11. Na plnku dáme jahody.
  12. Šľahačkou ozdobíme povrch torty.
  13. Na vrch ešte dáme jahody a posypeme ju strúhanou čokoládou. A šup do chladničky schladiť.
  14. Po vychládnutí ju pokrájame na rovnaké rezy.
  15. Takto vyzerá v reze.
  16. A tu je už naservírovaná na ochutnanie, naozaj chutí vynikajúco.