Ľahučká bábovka
Autor receptu: sjuz
Recept mám od mojej mamy - nikdy nesklame:)
15 minút príprava |
50-55 minút na 180/150 °C |
Postup
- Oddelíme žľtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do biela, pridáme mlieko, olej preosiatu múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, citrónovú kôru.
Vymiešame.
- Vyšľaháme sneh z bielkov do tuha, a opatrne vmiešame do cesta.
Časť cesta vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku.
Druhú časť zmiešame s kakaom a vlejeme do cesta vo forme.
- Pečieme prikryté alobalom,najprv na 180 st. cca 15 min, potom teplotu znížime na 150 a dopečieme.
Ku koncu môžeme alobal vziať, a nechať mierne zhnednúť.
Bábovka je upečená vtedy, keď sa oddeľuje od krajov formy, a keď do nej ku koncu pichneme kovovou ihlou, nesmie byť vlhká.