Lahodný broskyňový zákusok

fialetta - fotkafialetta, 18. februára 2012
Lahodný broskyňový zákusok
Foto: fialetta

Šťavnatý letný svieži zákusok

20
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6
300 g
150 ml
150 ml
300 g
1,5 balíčka
Krém:
2 balíčky
2
3
6 lyžíc
1
Poleva:
500 ml
1 balíček
1 balíček




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech.

  2. 2

    Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto. Broskyne nakrájame na malé kúsky a poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť.

  3. 3

    Želatínová poleva: V 300 mlvody rozpustíme práškový džúsa dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme do chladu a necháme asi 12 hodín odležať. Potom krájame na rovnaké kocky.

Diskusia k receptu

izabella929
krásny zákusok a nepochybne aj výborný.-) broskyne sú moje obľúbené ovocie.-)
bejgi
@Fialetta , tie vajcia sa náhodou nemiešajú oddelene, žĺtky a bielka? 6 vajec spolu s cukrom? A nieje to veľa múky a cukru na piškótové cesto?
Je fajný ten zákusok, len sa mi zdá, že to je na dva x plát ;-)
jurovic6
mnaaaam tak ten by som si dala...(mami od Jurajka) :) asi mu poviem,nech mi ho upece :D
tykadielko
niečo podobné som dnes piekla....ale ja som dala marhuľky ...a miesto šľahačky som urobila tvarohový krém s pudingom...tvoj vyzerá tiež úžasne a mňamkovo ....šikulka :-)
sjuz
pozná, tento džúsový koláčik, je výborný. Ja ale nerobím z práškového, vadí mi tá chuť, ale z normálneho džúsu. A pomer cesto-plnka-poleva mám naopak:) - cesta najmenej:))
sjuz
a ešte som zabudla - ani šľahačku nepoužívam práškovú...potom je celý koláčik skôr "umelý"...ale to je len moja chuť...:)
fialetta
Zákusok robím podľa priloženého postupu a vždy sa mi takto krásne podarí :-)
marienka44
@Fialetta , zakusok je efektny aj vizualne. Paci sa mi, ze neobsahuje maslovy krem. Len mam obavu, ze ci pri nalievani teplej polevy slahacka nepovoli. Ukladam do KK. Najprv vyskusam z pol davky na mensi plech.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia