Foto: fialetta
Šťavnatý letný svieži zákusok
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 |
|
300 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
300 g |
|
1,5 balíčka |
|
Krém: | |
2 balíčky |
|
2 |
|
3 |
|
6 lyžíc |
|
1 |
|
Poleva: | |
500 ml |
|
1 balíček |
|
1 balíček |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech.
- 2
Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto. Broskyne nakrájame na malé kúsky a poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť.
- 3
Želatínová poleva: V 300 mlvody rozpustíme práškový džúsa dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme do chladu a necháme asi 12 hodín odležať. Potom krájame na rovnaké kocky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je fajný ten zákusok, len sa mi zdá, že to je na dva x plát ;-)