Lahodné gratinované zemiačky
Autor receptu: svedka
6 porcií |
20 minút príprava |
220 minút na 120 °C |
Postup- Zemiaky si ocistime a nakrajame na co najtensie kolieska,ja pouzivam bocnu stranu klasickeho struhadla.
Takisto si nakrajame cibulu.
Na pecenie pouzijeme zapekaciu nadobu- nevymastujeme.
Zacneme navrstvovat zemiacky s cibulou,najlepsie je striedat vrstvy,tak aby sme navrchu mali len zemiacky.
- Smotanu zmiesame s korenim,cesnak pretlacime a zamiesame do smotany,dosolime.
Zmesou zalejeme zemiacky.
- Vlozime do vyhriatej rury-120stupnov- a pecieme 3 az 4 hodiny.
Sem tam skontrolujeme,aby nam nezhorel povrch,ale zostal krasne zlaty a chrumkavy.
Hotove su vtedy,ak sa zemiacky doslova rozpadaju v ustach,ale stale drzia tvar.
Ozajstna delikatesa,netreba ani ziadne masko.Ale ked tak,vhodne su len nejake grilovane rezne,ci uz bravcove alebo kuracie... Dobru chut :)
|