Lahodné gratinované zemiačky

Autor receptu: svedka

6
porcií
20 minút
príprava
220 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si ocistime a nakrajame na co najtensie kolieska,ja pouzivam bocnu stranu klasickeho struhadla. Takisto si nakrajame cibulu. Na pecenie pouzijeme zapekaciu nadobu- nevymastujeme. Zacneme navrstvovat zemiacky s cibulou,najlepsie je striedat vrstvy,tak aby sme navrchu mali len zemiacky.
  2. Smotanu zmiesame s korenim,cesnak pretlacime a zamiesame do smotany,dosolime. Zmesou zalejeme zemiacky.
  3. Vlozime do vyhriatej rury-120stupnov- a pecieme 3 az 4 hodiny. Sem tam skontrolujeme,aby nam nezhorel povrch,ale zostal krasne zlaty a chrumkavy. Hotove su vtedy,ak sa zemiacky doslova rozpadaju v ustach,ale stale drzia tvar. Ozajstna delikatesa,netreba ani ziadne masko.Ale ked tak,vhodne su len nejake grilovane rezne,ci uz bravcove alebo kuracie... Dobru chut :)