Už ani neviem ako som sa k nemu dostala,neznášam klasický krémeš ale toto mi chutí...vyskúšajte
Postup
-
1
Necháme rozmraziť lístkové cesto. Rúru vyhrejeme na 200C.Dva plechy vyložíme pečiacim papierom.2 pláty cesta vyváľame na vymúčenej doske na veľkosť plechu.Jeden plát(vrchný)by mal biť o 5-6cm väčší.Kždý plát Popicháme vydličkou a dobre pokropíme studenou vodou.Prvých 10min.neotvárame rúru.
- 2
Oddelíme bielky od žĺtkov.Žĺtok vyšľaháme s cukrom do hustého napeneného krému,pridáme vanilkový puding v prášku.Vmiešame 200ml mlieka. Vaječný krém vmiešame do zohriateho zvyšného mlieka a za stáleho miešania asi 2min.povaríme.necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuha s vanilkovým cukrom.Opatrne vmiešame do studeného vanilkového krému.
- 3
Plát cesta potrieme polovicou krému. Na krém rozložíme vrstvu piškotov.Pokvapkáme rumom. Piškoty potrieme zvyšným krémom a priklopíme dopredu rozmereným a nakrájaným horným lístkovým cestom.Necháme zachladnúť v ladničke. Pri podávaní posypeme nastrúhanou čokoládou a ďalšiemu zdobeniu a fantázim sa medze nekladú...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu