Ľahký rýchly fitness dezert

katyperry31 - bez fotkykatyperry31, 26. februára 2014

Tento recept je z môjho blogu http://fitnessdesserts.blogspot.sk/ na ktorý pravidelne uverejňujem stále nové maškrty. Tento dezert je naozaj ľahký, chutný, osviežujúci a hlavne zdravý Zobraziť celý popisTento recept je z môjho blogu http://fitnessdesserts.blogspot.sk/ na ktorý pravidelne uverejňujem stále nové maškrty. Tento dezert je naozaj ľahký, chutný, osviežujúci a hlavne zdravý :-)

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

250 g
1 téglik
5 plátkov




Postup

  1. 1

    Želatínu pripravíme podľa návodu na obale - necháme plátky napučať vo vode asi 10 minút.

  2. 2

    Tvaroh v miske zmiešame s jahodovým jogurtom.

  3. 3

    Napučanú želatínu za stáleho miešania zohrejeme, kým sa úplne rozpustí. Pridáme do nej 2 PL tvarohového krému a dobre rozmiešame. Potom celú želatínovú zmes vylejeme do misky s tvarohovým krémom a poriadne zamiešame.

  4. 4

    Do menšej plastovej nádobky položíme asi 4 bebe keksy, zalejeme ich tvarohovou hmotou a navrch uložíme ďalšiu vrstvu bebe keksov. Odložíme do chladničky stuhnúť. Je to super rýchle a super jednoduché.

Diskusia k receptu

mirop
a z coho vznikol dojem ze je to zdrave?
valeri
uložila som si to medzi nepečené dezerty, páči sa mi, že je to bez cukru a margarínu a hlavne rýchla príprava
medovnicek
mne sa dezert páči, rýchly a nenáročný na prípravu a určite chutný
mirop
chutny urcite bude, proti tomu nic...
workbitch
lol no bez cukru rozhodne nieje. bebe keksy, jahodovy jogurt... cukru az na povalu. musim ale podotknut, ze recept sa mi paci a urco je chutny, len nevidim dovod preco ho nazvat zdravym. proste sladkost nebude nikdy zdrava ;p
katyperry31
Zdravy preto, lebo tam nie je ziadny pridany cukor, ktory by bol v kazdom normalnom dezerte. Mas pravdu, ze jogurt aj keksy uz cukor obsahuju, ale bez pridania dalsieho je to stale ok a lepsia verzia ako nejaky fakt sladky dezert. Nizkotucny tvaroh je plny bielkovin a tiez zelatina a to je dolezite, pretoze to znizuje GI celého pokrmu a minimalizuje negativny ucinok toho cukru. Jasne ze si mozte dat len jogurt alebo tvaroh s ovocim a musli alebo bebesusienkou - toto je ale napad ako si ho dat formou "dezertu" - psychologicke a vizualne hladisko ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia