Foto: viola17
Recept na tento cheesecake vznikol viacerými pokusmi, ktoré som našla na internete. Časom som našla ideálne pomer surovín nie len čo sa týka chuťového Zobraziť celý popisRecept na tento cheesecake vznikol viacerými pokusmi, ktoré som našla na internete. Časom som našla ideálne pomer surovín nie len čo sa týka chuťového hľadiska ale aj zdravotného. Šľahačku a mascarpone som vymenila za riccotu ktorá je menej kalorická a zdravšia. Samozrejme množstvo použitých surovín je orientačné kľudne možte dať riccoty viac ak chcete mať bielu časť vyššiu . Príprava tohto koláča nezaberie viac ako 30 minút.
príprava
Postup
-
1
Keksy si rozmixujeme na "prášok" , počas mixovania keksov si dáme rozpustiť maslo. Rozmixované keksy zmiešame s rozpustením maslom, mala by nám vyjsť taká trochu tuhšia hmota
-
2
v ďalšej miske si zmiešame tvaroh, riccotu, jogurt a vanilkový extrakt ( extraktu môžme dať kľudne aj viac všetko závisí od chuti)
-
3
do formy si dáme papier na pečenie a s keksovou hmotou vyplníme vnútro formy, vytvoríme akýsi korpus , vymiešané prísady rovnomerne rozotrieme na "korpus"
-
4
odložíme do chladničky na cca 2 hodiny
-
5
suroviny
Diskusia k receptu