Ľahký nepečený cheesecake

viola17 - fotkaviola17, 6. júna 2014
Ľahký nepečený cheesecake
Foto: viola17

Recept na tento cheesecake vznikol viacerými pokusmi, ktoré som našla na internete. Časom som našla ideálne pomer surovín nie len čo sa týka chuťového Zobraziť celý popisRecept na tento cheesecake vznikol viacerými pokusmi, ktoré som našla na internete. Časom som našla ideálne pomer surovín nie len čo sa týka chuťového hľadiska ale aj zdravotného. Šľahačku a mascarpone som vymenila za riccotu ktorá je menej kalorická a zdravšia. Samozrejme množstvo použitých surovín je orientačné kľudne možte dať riccoty viac ak chcete mať bielu časť vyššiu . Príprava tohto koláča nezaberie viac ako 30 minút.

25 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g (odporúčam Lotus keksy!!)
250 g
70 g približne
1 čl
1 čl približne




Postup

  1. 1

    Keksy si rozmixujeme na "prášok" , počas mixovania keksov si dáme rozpustiť maslo. Rozmixované keksy zmiešame s rozpustením maslom, mala by nám vyjsť taká trochu tuhšia hmota

    Ľahký nepečený cheesecake - obrázok 1
  2. 2

    v ďalšej miske si zmiešame tvaroh, riccotu, jogurt a vanilkový extrakt ( extraktu môžme dať kľudne aj viac všetko závisí od chuti)

    Ľahký nepečený cheesecake - obrázok 2
  3. 3

    do formy si dáme papier na pečenie a s keksovou hmotou vyplníme vnútro formy, vytvoríme akýsi korpus , vymiešané prísady rovnomerne rozotrieme na "korpus"

    Ľahký nepečený cheesecake - obrázok 3
  4. 4

    odložíme do chladničky na cca 2 hodiny

    Ľahký nepečený cheesecake - obrázok 4
  5. 5

    suroviny

    Ľahký nepečený cheesecake - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia