Ľahký nepečený cheesecake

viola17 - fotkaviola17, 6. júna 2014
Ľahký nepečený cheesecake
Foto: viola17

Recept na tento cheesecake vznikol viacerými pokusmi, ktoré som našla na internete. Časom som našla ideálne pomer surovín nie len čo sa týka chuťového hľadiska ale aj zdravotného. Šľahačku a mascarpone som vymenila za riccotu ktorá je menej kalorická a zdravšia. Samozrejme množstvo použitých surovín je orientačné kľudne možte dať riccoty viac ak chcete mať bielu časť vyššiu . Príprava tohto koláča nezaberie viac ako 30 minút.

25 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g (odporúčam Lotus keksy!!)
250 g
70 g približne
1 čl
1 čl približne

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Keksy si rozmixujeme na "prášok" , počas mixovania keksov si dáme rozpustiť maslo. Rozmixované keksy zmiešame s rozpustením maslom, mala by nám vyjsť taká trochu tuhšia hmota

    Ľahký nepečený cheesecake - obrázok 1
  2. 2

    v ďalšej miske si zmiešame tvaroh, riccotu, jogurt a vanilkový extrakt ( extraktu môžme dať kľudne aj viac všetko závisí od chuti)

    Ľahký nepečený cheesecake - obrázok 2
  3. 3

    do formy si dáme papier na pečenie a s keksovou hmotou vyplníme vnútro formy, vytvoríme akýsi korpus , vymiešané prísady rovnomerne rozotrieme na "korpus"

    Ľahký nepečený cheesecake - obrázok 3
  4. 4

    odložíme do chladničky na cca 2 hodiny

    Ľahký nepečený cheesecake - obrázok 4
  5. 5

    suroviny

    Ľahký nepečený cheesecake - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Zákusky, Rýchla príprava (do 30 min.), Studené pokrmy

Diskusia k receptu