Ľahký nepečený cheesecake

Autor receptu: viola17

Recept na tento cheesecake vznikol viacerými pokusmi, ktoré som našla na internete. Časom som našla ideálne pomer surovín nie len čo sa týka chuťového hľadiska ale aj zdravotného. Šľahačku a mascarpone som vymenila za riccotu ktorá je menej kalorická a zdravšia. Samozrejme množstvo použitých surovín je orientačné kľudne možte dať riccoty viac ak chcete mať bielu časť vyššiu . Príprava tohto koláča nezaberie viac ako 30 minút.

25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Keksy si rozmixujeme na "prášok" , počas mixovania keksov si dáme rozpustiť maslo. Rozmixované keksy zmiešame s rozpustením maslom, mala by nám vyjsť taká trochu tuhšia hmota
  2. v ďalšej miske si zmiešame tvaroh, riccotu, jogurt a vanilkový extrakt ( extraktu môžme dať kľudne aj viac všetko závisí od chuti)
  3. do formy si dáme papier na pečenie a s keksovou hmotou vyplníme vnútro formy, vytvoríme akýsi korpus , vymiešané prísady rovnomerne rozotrieme na "korpus"
  4. odložíme do chladničky na cca 2 hodiny
  5. suroviny