Ľahký nepečený cheesecake
Autor receptu: viola17
Recept na tento cheesecake vznikol viacerými pokusmi, ktoré som našla na internete.
Časom som našla ideálne pomer surovín nie len čo sa týka chuťového hľadiska ale aj
zdravotného. Šľahačku a mascarpone som vymenila za riccotu ktorá je menej kalorická
a zdravšia. Samozrejme množstvo použitých surovín je orientačné kľudne možte dať
riccoty viac ak chcete mať bielu časť vyššiu . Príprava tohto koláča nezaberie viac ako
30 minút.
Postup
- Keksy si rozmixujeme na "prášok" , počas mixovania keksov si dáme rozpustiť maslo. Rozmixované keksy zmiešame s rozpustením maslom, mala by nám vyjsť taká trochu tuhšia hmota
- v ďalšej miske si zmiešame tvaroh, riccotu, jogurt a vanilkový extrakt ( extraktu môžme dať kľudne aj viac všetko závisí od chuti)
- do formy si dáme papier na pečenie a s keksovou hmotou vyplníme vnútro formy, vytvoríme akýsi korpus , vymiešané prísady rovnomerne rozotrieme na "korpus"
- odložíme do chladničky na cca 2 hodiny
- suroviny