Foto: silvia1
tento koláčik vznikol náhodou,keď je sezóna jahôd ,a osvedčil sa ,je chutný ,ľahký bez masla
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
180 g |
|
180 g |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
plnka: | |
1 kg |
|
|
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 l |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
na vrch |
|
Postup
-
1
cesto: vyšľaháme bielka so štipkou soli,pridáme cukor ,ušľaháme hladkú masu postupne pridáme žltky,vodu a ručne primiešame múku s práškom do pečiva .Použila som plech rozmerov 30x35,pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 20-25 minút ,každý pozná svoju rúru ako pečie....
- 2
na vychladnuté cesto natrieme džem a husto vedľa seba poukladáme jahody,z mlieka ,cukru, pudingov a vanilky si uvaríme puding ,necháme vychladnúť ,občas premiešame aby sa nevytvorila kožka ,a aby ostal krémový...medzi tým si namočíme celú želatínu do studenej vody ,keď je puding vlažný nahrejeme želatínu ktorá sa rozpustí ale nesmie vrieť ,pomaly ju primiešame k pudingu do tejto pudingovej masy primiešame metličkou vyšľahanú šľahačku.Masa sa krásne spojí,puding má byť len vlažný kôli šľahačke .
- 3
celú plnku nalejeme na jahody ,dávala som lyžicou aby sa dostalo na všetky miesta,zahladíme nožom alebo stierkou,postrúhame čokoládu a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie na noc.zákusok je ľahký a svieži,mojej rodinke chutil .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu