Ľahký jahodový koláčik

silvia1 - bez fotkysilvia1, 9. júla 2014
Ľahký jahodový koláčik
Foto: silvia1

tento koláčik vznikol náhodou,keď je sezóna jahôd ,a osvedčil sa ,je chutný ,ľahký bez masla

60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
180 g
180 g
100 ml
1 bal.
plnka:
1 kg
1 ks
3 ks
1 l
5 PL
1 ks
5 PL
1 ks
 na vrch




Postup

  1. 1

    cesto: vyšľaháme bielka so štipkou soli,pridáme cukor ,ušľaháme hladkú masu postupne pridáme žltky,vodu a ručne primiešame múku s práškom do pečiva .Použila som plech rozmerov 30x35,pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 20-25 minút ,každý pozná svoju rúru ako pečie....

  2. 2

    na vychladnuté cesto natrieme džem a husto vedľa seba poukladáme jahody,z mlieka ,cukru, pudingov a vanilky si uvaríme puding ,necháme vychladnúť ,občas premiešame aby sa nevytvorila kožka ,a aby ostal krémový...medzi tým si namočíme celú želatínu do studenej vody ,keď je puding vlažný nahrejeme želatínu ktorá sa rozpustí ale nesmie vrieť ,pomaly ju primiešame k pudingu do tejto pudingovej masy primiešame metličkou vyšľahanú šľahačku.Masa sa krásne spojí,puding má byť len vlažný kôli šľahačke .

  3. 3

    celú plnku nalejeme na jahody ,dávala som lyžicou aby sa dostalo na všetky miesta,zahladíme nožom alebo stierkou,postrúhame čokoládu a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie na noc.zákusok je ľahký a svieži,mojej rodinke chutil .

Diskusia k receptu

brambora
velmi sa mi paci tento kolacik. len osobne sa obavam tej zelatiny. :D priznam sa, este som s nou nepracovala ale viem, ze nie vzdy to vyjde ako ma. myslis, ze by nestacilo keby som do slahacky dala stuzovac a drzalo by to celu masu? dakujem.
silvia1
myslím si že by to malo držať v kope ,prípadne skús želatínový stužovač,mám s ním veľmi dobré skúsenosti:-)
silvia1
prípadne si namoč želatínu do studenej vody ,keď napučí ..tak stuhne daj ju do mikrovlnky na 10 sekúnd a hned s ňou môžeš pracovať
jeannelynn
zelatina nie je ziadna veda,v kuchyni je omnoho viac zlozitejsich veci..no nic:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia