Chcela som urobiť niečo nenáročné,chuťovo ľahké a osviežujúce a vznikla táto jemná tortička,vhodné je akékoľvek ovocie,ja som mala ríbezle.
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Piškótové cesto: | |
| 1 ks |
|
| 1/2 bal |
|
| 5 kopcových PL |
|
| 5 PL |
|
| 1 dcl |
|
| asi 1/2 dcl |
|
| 5 ks |
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 400 ml |
|
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 ks |
|
| Na dokončenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Upečieme piškótu :žĺtka vyšľaháme s cukromi,pridáme olej,múku s pr.dp pečiva,vodu a nakoniec sneh z bielkov.Upečieme v tortovej forme,ja mám priemer 24cm,samozrejme sa dá aj na plechu,lentreba zo všetkých surovín dať viac.
-
2
Vychladnutý korpus v polovici prerežeme,ja som spodný potrela aj džemom,vložíme späť do tortovej formi,aby nám potom plnka pekne podľa formy stuhla a neroztekala sa,šľahačku vyšľaháme do tuha,kyslú smotanu vymiešame s vanilkovými cukrami a opatrne primiešame vyšlahanú šlahačku,pripravíme želatínový stužovač podla návodu.
- 3
Asi tretinu plnky dáme na spodný korpus vo forme,rozložíme naň ovocie,poukladáme detské guľaté piškóty,opäť plnku,položíme druhý plát korpusu,vylejeme zvyšnú plku a opäť ovocie,necháme trochu stuhnúť a ovocie zalejeme tortovým želé,ktoré urobíme podľa návodu.Necháme stuhnúť,najlepšie cez noc,vyslobodíme opatrne z obruče od formi,dookola poukladáme dlhé piškózy,previažeme stuhou,aby nám piškótky nepopadali.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Diskusia k receptu