Ľahká ovocná torta

zuzannap - fotkazuzannap, 13. júla 2013
Ľahká ovocná torta
Foto: zuzannap

Chcela som urobiť niečo nenáročné,chuťovo ľahké a osviežujúce a vznikla táto jemná tortička,vhodné je akékoľvek ovocie,ja som mala ríbezle.

90 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Piškótové cesto:
1 ks
1/2 bal
5 kopcových PL
5 PL
1 dcl
asi 1/2  dcl
5 ks
Krém:
500 ml
400 ml
1 ks
podľa chuti
2 ks
Na dokončenie:




Postup

  1. 1

    Upečieme piškótu :žĺtka vyšľaháme s cukromi,pridáme olej,múku s pr.dp pečiva,vodu a nakoniec sneh z bielkov.Upečieme v tortovej forme,ja mám priemer 24cm,samozrejme sa dá aj na plechu,lentreba zo všetkých surovín dať viac.

    Ľahká ovocná torta - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnutý korpus v polovici prerežeme,ja som spodný potrela aj džemom,vložíme späť do tortovej formi,aby nám potom plnka pekne podľa formy stuhla a neroztekala sa,šľahačku vyšľaháme do tuha,kyslú smotanu vymiešame s vanilkovými cukrami a opatrne primiešame vyšlahanú šlahačku,pripravíme želatínový stužovač podla návodu.

  3. 3

    Asi tretinu plnky dáme na spodný korpus vo forme,rozložíme naň ovocie,poukladáme detské guľaté piškóty,opäť plnku,položíme druhý plát korpusu,vylejeme zvyšnú plku a opäť ovocie,necháme trochu stuhnúť a ovocie zalejeme tortovým želé,ktoré urobíme podľa návodu.Necháme stuhnúť,najlepšie cez noc,vyslobodíme opatrne z obruče od formi,dookola poukladáme dlhé piškózy,previažeme stuhou,aby nám piškótky nepopadali.

Diskusia k receptu

elysa
dobrá osviežujúca torta, máme také tiež radi...
3sandra3
úžasná, letná, osviežujúca tortička,,, robila som dnes niečo podobné, ale na veľkom plechu :-)
tinca
torty a vôbec zákusky s ovocím nemajú chybu.@zuzannap máš ju vyderenú,mňam
anina6
veľmi pekné a mňamkové letné osvieženie.
elena
Z tohoto receptu sa mi najviac páčia tie muškáty. Také by sa mi teraz zišli...
evanaaa
Tortička vypadá krásne, pripomína mi tymi piškótami dokola tuším šarlotku? A ak by sa krémom natrela po obvode, mohli by sa prilepiť, ale aj potom sa dajú previazať, potom by ani pri krájaní neodpadli.