Ľahká ovocná torta
Autor receptu: zuzannap
Chcela som urobiť niečo nenáročné,chuťovo ľahké a osviežujúce a vznikla táto jemná
tortička,vhodné je akékoľvek ovocie,ja som mala ríbezle.
90 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Upečieme piškótu :žĺtka vyšľaháme s cukromi,pridáme olej,múku s pr.dp pečiva,vodu a nakoniec sneh z bielkov.Upečieme v tortovej forme,ja mám priemer 24cm,samozrejme sa dá aj na plechu,lentreba zo všetkých surovín dať viac.
- Vychladnutý korpus v polovici prerežeme,ja som spodný potrela aj džemom,vložíme späť do tortovej formi,aby nám potom plnka pekne podľa formy stuhla a neroztekala sa,šľahačku vyšľaháme do tuha,kyslú smotanu vymiešame s vanilkovými cukrami a opatrne primiešame vyšlahanú šlahačku,pripravíme želatínový stužovač podla návodu.
- Asi tretinu plnky dáme na spodný korpus vo forme,rozložíme naň ovocie,poukladáme detské guľaté piškóty,opäť plnku,položíme druhý plát korpusu,vylejeme zvyšnú plku a opäť ovocie,necháme trochu stuhnúť a ovocie zalejeme tortovým želé,ktoré urobíme podľa návodu.Necháme stuhnúť,najlepšie cez noc,vyslobodíme opatrne z obruče od formi,dookola poukladáme dlhé piškózy,previažeme stuhou,aby nám piškótky nepopadali.