Foto: bejgi
straaašne dobrý, lacný a jednoduchý, len tak ku kávičke, sú aj takí čo majú radi veľa sladkého, ale málo v peňaženke, oprášila som starý Zobraziť celý popisstraaašne dobrý, lacný a jednoduchý, len tak ku kávičke, sú aj takí čo majú radi veľa sladkého, ale málo v peňaženke, oprášila som starý recept mojej babičky, tešila, by sa :)
príprava
na 220-170 °C
Postup
-
1
Zvážime ingrediencie.
-
2
Všetky ingrediencie zmiešame.
-
3
Nalejeme na namastený múkou posypaný plech a dáme piecť do predom vyhriatej trúby.
-
4
Napoly upečenú zľahka popicháme.
-
5
Po vychladnutí môžete ozdobiť čímkoľvek chcete a čo práve máte doma, alebo len tak čistý podávať. Neoľutujete :)))
Je to skvelý koláčik. Tvoj nemá ani vajko, o to je asi lepší, zdravší.
Len jednu otázočku mám - však môže byť aj iný lekvár?Bo lekváru mám plné poličky, ale zrovna slivkového už toľko nie. Takže - pokazím, či nepokazím koláč, keď tam dám mirabelkový, alebo jahodový, alebo černicový?
Tak som rovno zapla rúru nech sa predhreje, hodila misku na váhu a vážila a nulovala a pridávala, skrátka všetko naraz do jednej misy, varechou šup sem - šup tam, plech som na trošku hrubšie vymazala maslom, nech zavonia a predstav si, už je upečený. Krásny vysoký, voňavý, posypaný domácim vanilkovým cukrom. Ešte chladne, ale keď ochutnáme podám správu o tom, aký mal úspech. Ďakujem za recept, naozaj sa mi zišiel.