Kysnuté rožteky s pohánkovým tvarohom

Autor receptu: dada777

Ponúkam vám recept na lahodné a nadýchané kysnuté rožteky, ktoré je možné plniť rôznymi plnkami - tvarohom, makom, orechami, lekvárom. Ja som rožteky plnila rastlinným pohánkovým tvarohom a sú vhodné pri bezmliečnej diéte. Rožteky sú chutné ku káve, ale aj bez nej.

20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z kvásku a ostatných surovín si v domácej pekárni alebo ručne spracujeme vláčne nelepivé cesto.
  2. Pripravíme si plnku do rožtekov, ktorú budeme používať. Ja som v miske zmiešala pohánkový tvaroh s práškovým cukrom podľa chuti.
  3. Cesto rozdelíme na dva diely a každý diel rozvaľkáme do kruhu a rozdelíme na 8 dielov. Každý diel naplníme plnkou a stočíme. Rožteky necháme podkysnúť.
  4. Podkysnuté rožteky potrieme žĺtkom s trochou vody a pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.