Kysnuté rožteky s pohánkovým tvarohom
Autor receptu: dada777
Ponúkam vám recept na lahodné a nadýchané kysnuté rožteky, ktoré je možné plniť rôznymi plnkami - tvarohom, makom, orechami, lekvárom. Ja som rožteky plnila rastlinným pohánkovým tvarohom a sú vhodné pri bezmliečnej diéte. Rožteky sú chutné ku káve, ale aj bez nej.
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Z kvásku a ostatných surovín si v domácej pekárni alebo ručne spracujeme vláčne nelepivé cesto.
- Pripravíme si plnku do rožtekov, ktorú budeme používať. Ja som v miske zmiešala pohánkový tvaroh s práškovým cukrom podľa chuti.
- Cesto rozdelíme na dva diely a každý diel rozvaľkáme do kruhu a rozdelíme na 8 dielov. Každý diel naplníme plnkou a stočíme. Rožteky necháme podkysnúť.
- Podkysnuté rožteky potrieme žĺtkom s trochou vody a pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.