Foto: dada777
Tento recept na kysnuté praclíky mám veľmi rada a často ich pripravujem. Sú jednoduché, rýchlo hotové a chutné. Recept je bezmliečny, kravské mlieko nahrádzam Zobraziť celý popisTento recept na kysnuté praclíky mám veľmi rada a často ich pripravujem. Sú jednoduché, rýchlo hotové a chutné. Recept je bezmliečny, kravské mlieko nahrádzam mliekom rastlinným.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z droždia si pripravíme kvások a vykysnutý ho pridáme k ostatným surovinám. V domácej pekárničke vymiesime nelepivé cesto.
- 2
Cesto si rozdelíme na rovnaké kúsky a vytvarujeme z nich praclíky, ktoré necháme podkysnúť.
- 3
Po vykysnutí praclíky potrieme vajíčkom rozšľahaným s trochou rastlinného mlieka a posypeme hrubozrnnou soľou, alebo makom a pod. Pečieme pri 180°C asi 15 min. a pred vložením do vyhriatej rúry praclíky pofŕkame studenou vodou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu