Kysnutá haruľa

Autor receptu: zemo

Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene chutiť. Ak nie lepšie, tak aspoň podobne.

4 - 6
porcie
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z rozdrobených kvasníc, mlieka, múky a cukru pripravíme kvások a necháme vzísť.
  2. Medzitým nastrúhame surové zemiaky, pridáme uvarené prelisované alebo nastrúhané zemiaky, soľ utrenú s cesnakom, čierne mleté korenie, majoránku a vajce ušľahané do peny.
  3. Vmiešame kvások a nakoniec nadrobno nasekané mäso, oškvarky alebo slaninku. je to demkratická haruľa - dáme, čo doma máme. Chuť býva podobná, ale akoby zázračne v niečom iná.
  4. Pekáč silne vymažeme tuhým tukom, zmes do neho nalejeme, zakryjeme útierkou a v teple necháme vykysnúť.
  5. Vykysnuté cesto nebojácne na povrchu pomastíme a upečieme do zlatista. Odporúčam trúbu naladiť na 175 stupňov.