Kvitnúci čaj

izabella929 - fotkaizabella929, 25. decembra 2011

Dostala som pod stromček tútú parádu..strieborný ihličkový čaj kvetu ľalie a jasmínu..

5 minút
príprava
5 minút
na 85 °C

Suroviny

1 liter




Postup

  1. 1

    Zohriať vodu na 85 stupňov, púčik kvetu uložiť na dno nádoby a zaliať horúcou vodou.

    Kvitnúci čaj - obrázok 1
  2. 2

    postupne sa kvet začína otvárať...je to niečo úžasne krásne..

    Kvitnúci čaj - obrázok 2
  3. 3

    celkom sa otvorí...

    Kvitnúci čaj - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak to som ešte nevidela, odkiaľ to pochádza. A ten čaj sa aj pije alebo je to len kvet čaju na ozdobu? podobne ako tá ruža z Jericha? Iste aj pekne rozvoniava.
tatranka
Krásne,zaujímavé.To sa Izabelka aj pije?Alebo je to len na ozdobu?
katulik1986
takýto čajík sa aj pije. ide síce o tzv. tea art, kde použité suroviny sú väčšinou nižšej kvality, ale ak nie ste práve na slovo vzatí čajomili, určite to nespoznáte ;-) podľa mňa je výborný, tiež som dostala darčekovú krabicu so 4 rôznymi čajovými guličkami a je to nádherné divadlo a potom príjemné popíjanie :-) určite odporúčam
izabella929
ženičky moje, teším sa, že sa Vám to páči, lebo aj mne a veru že sa to pije a akú krásnu jemne zlatú farbu má ten čajík...a dá sa z jedného kvetu uvariť až 3X čaj...má vynikajúcu chuť, takú medovú...je to samozrejme z Číny...no ale ja taká milovníčka kvetov a ruží, som sedela pri mise a jasala, ako sa to krásne začalo otvárať...nádherný zážitok.-)))
marianna76
Krásne, počula som už o takomto čajíku. Krásne ako nám tu ukážeš ako to funguje.
dorisa
to je ten kvitnúci čaj? u nas to maju v Knihe
izabella929
dorisa, teba vyskúšať....ten zážitok, keď sa to začína otvárať je neuveriteľný...krásne, teraz v zime, keď celá príroda spí...))))
izabella929
alena45...sa teším, som aj váhala, či to sem dať v domnení, že už to každý videl a vysmejete ma...som príjemne prekvapená a teším sa spolu s vami.-))
klaura
fííí-ha, to je krásne ... tiež je to pre mňa novinka ...
viem, čo hľadať v obchodoch, keď budem potrebovať pekný darček ... ďakujem :)
matata1
u nás takýto kvitnúci čajík dostať v čajovni. Je nááááádherný.
bogar
teraz tento caj tie gulky maju na zlavovych portaloch je to skvele a krasne :)
evanaaa
Neďaleko nás je čajovňa, mala by som sa podívať, majú tam všeličo, ak nie, možno im dám inšpiráciu aby to zohnali.
izabella929
evanaaa, teší ma, že to chceš mať a vidieť na vlastné oči.-)) potom mi napíš o tom.-)
sovka62
Aj ja som dostala krabičku, v nej štyri guličky, v každej je ľalia a k nej iný kvet. Ešte som neskúšala, ale videla som to u sestry, je to naozaj zážitok. Len neviem, kto to vypije, ja nie som čajová a ak už mám piť čaj, tak to musí byť Earl Grey a s mliekom, iný čaj mi nechutí.
izabella929
sovka62 škoda, lebo je vynikajúci...) ja teda mám nasušené byliniek na čaj v 5 l pohároch a mám ich veru veľa druhov...vždy zdravšie, ako tie polepené papierové gebuziny, čo ani nevieme , v ktorom staročí to zbierali...teraz si varím šalviu, lebo sme všetci chorí....
ancicka
Pekné...Ja som to aj raz videla,aj som rozmýšľala či to kupiť,ale vzišlo z toho.No asi na budúce.
ked chceš odkaz nechať pre niekoho,tak daj pred meno zavinač@izabella ,-čiarku a nik sa ti zvyrazní.Skôr si dotyčný všimne,že mu nechávaš odkaz.
marianne69
Ja som velky cajickar odjakziva,tri policky v linke su vyhradene len na caje:-) a toto je Izka kraaaasne.Ak na tieto gulicky natrafim rozhodne si ich kupim,lebo je krasny aj pre oci ,aj dusu pohladi.Dostala si krasny darcek.Kde ste to kupili,ak sa smiem spytat?
izabella929
@marianne69 -neviem, nepýtala som sa odkial to majú, ale zadala som si do googla : kvitnúci čaj a vyhodilo mi, dá sa objednať aj cez net...
izabella929
@ancicka- díky za radu.-) si zlatá veľmi...)je to skutočná krása, už iba to, že to človik vidí na vlastné oči, ako to rozkvitá,,,niečo podobné v prírode nemáme možnosť zažiť...
luliatko
to je krásne...aj ja som čajíčkarka, ale tomto som ešte nepočula...musím pohľadať niekde:)
ivka268
izabella929 poznám tieto čajíky ale pozor,keď robíš na 1l vody dá sa urobiť len 1x nie 3x, potom by tá chuť ani farba už vôbec nebola taká.Na viac x sa dá použiť len pri malom množstve vody :))) ale je pravda že je to krásny pohľad
julica
Problemom pri tychto gulickach je nizsia akost caju a cas luhovania - kazdy druh caju potrebuje iny. Je to zasadna vec, milovnik caju pouziva stopky. Ty si kolko luhovala?
julica
A az teraz som si vsimla ten liter... NUz, zvykne to byt na jednu CAJOVU salku... A trikrat sa da zalievat akykolvek kvalitny sypany caj. Nuz tolko, tusim zacnem s receptami na pripravu caju, doteraz mi to nenapadlo :)
izabella929
@julica , ja pestujem na záhrade mnoho druhov čajovín, suším ich a mám z čoho variť čaje...toto som dostala ako darček pod stromček...nešlo mi o kvalitu, ale tú krásu, keďže som milovníčka ruží a kvetov...vytešovala som sa z toho rozkvetu...)))čaje predávané v obchodoch roky nekupujem...a naviac, namáčať vo vode papierové vrecko lepené lepidlom, nepovažujem za kvalitu..voľne sypané mám zase doma...celé leto si varím zelené čaje, priamo zo záhrady...)
julica
No to je pekné, ja tiež. Akurát čajom nazývam produkt čajovníka, rôzne upravovaný, sušený, fermentovaný... Nie bylinky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia